Verrassen

Wanneer men voor het eerst een indrukwekkend gebouw ziet, gebeurt er iets met iemand. Of het nu de Parijse Eiffeltoren is, de St. Janskathedraal in Den Bosch of de wolkenkrabber van het WTC in Rotterdam; als u er van onder de indruk bent omdat u het heel mooi vindt, of juist lelijk, dan doet het iets met u van binnen. Als u jaren later weer langs het bewuste gebouw komt, zal dat zelfde gevoel terugkeren, zij het meestal in iets mindere mate. Het nieuwe, de verrassing, is er immers van af.
Maar wanneer u nu heel vaak langs het indrukwekkende gebouw komt -omdat u in Parijs vlakbij de Eiffeltoren bent gaan wonen- zal er een moment komen dat u de Eiffeltoren niet meer ziet staan, omdat u aan de andere kant van de straat bijvoorbeeld een nieuwe winkel ontdekt die uw aandacht trekt en u “de Eiffeltoren inmiddels wel kent!”

Om dit effect bij buitenreclame te voorkomen, is er digitale buitenreclame ontwikkelt. Een led-screen kan voorbijgangers voortdurend verrassen met tekst, beeld of een combinatie van beiden. Als u dagelijks langs een pand rijdt met een dergelijke gevelreclame wordt uw nieuwsgierigheid geprikkeld; “wat staat er vandaag op de gevel?”
Niet alleen de naam van het betreffende bedrijf hoeft er immers te worden gecommuniceerd, maar ook producten die het bedrijf levert kunnen worden getoond. De kosten kunnen vaak worden gedeeld met fabrikanten of leveranciers die een graantje meepikken van het vertonen van hun merk. Zo kan een investering in buitenreclame in een paar jaar zijn terugverdiend .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s