CDA wil lichtreclames ’s nachts uit

DEN HAAG- Het CDA is voor het uitlaten van lichtreclames tussen middernacht en 7 uur ’s ochtends. CDA–milieuwoordvoerster Liesbeth Spies pleitte daar afgelopen maand in de Tweede Kamer voor om energie te besparen.

CDA milieu woordvoerster

Dat de maatregel heel weinig op levert maakt Spies niet uit. “Het is symbolisch”, zei ze in een debat in de Kamer over het energie– en klimaatbeleid van het kabinet tot nu toe. D66’er Boris van der Ham trok het effect in twijfel en vraagt zich af of het overal zoals in de grote stad zou lukken. GroenLinks–fractieleider Femke Halsema sprak van „klein bier”.

„We zullen moeten sprokkelen en hutje bij mutje moeten leggen. We moeten geen mogelijkheid onbenut laten”, antwoordde Spies. Ze stelde voor te beginnen met het doven van de lichten langs de snelwegen. Spies voegde eraan toe dat een dergelijke maatregel moet worden overlegd met gemeenten en bedrijven.
Om de prioriteit van de discussie over elektriciteitsbesparing te verleggen van dergelijke symbolische maatregelen naar daadwerkelijke energieverslinders, is door geen der partijen verder aan de orde gesteld. Evenmin is er gesproken over wat lichtreclame in de nachtelijke uren bijdraagt aan de (naams)bekendheid van individuele ondernemingen (waarde) en waarop de mening van Spies is gebaseerd dat lichtreclame onnodig zou zijn tussen 00.00 uur en 07.00 uur. Er is zover bekend geen enkel onderzoek hiernaar verricht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s