Werving op hoog niveau

GustoMSC werft projectmanagers en enginieers voor de offshore-industrie en is gevestigd in een opvallend en hoog gebouw aan de A4 in Schiedam. Het pand, met een gevelbreedte van 150 meter, staat er als één van twee gelijke gebouwen, dat als project een prestigieuze architectuurprijs heeft gewonnen. Deze tweeling staat voor een periode van vijf jaar “onder toezicht” van de architect en eigenaar om eventuele aanpassingen te beoordelen. Binnen het GustoMSC werd in eerste instantie verdeeld gedacht over de naamsuiting.

In de lijn van de architectuur, door de bedrijfskleuren (rood en blauw) niet prominent te laten schitteren omdat dit de identiteit van het pand zou aantasten, werd een plan gemaakt. Dit plan werd uitgekozen, maar ondanks dat de afdeling PR en marketing enthousiast was, wilde de beslissende Raad van Commissarissen toch iets anders. GustoMSC werkt voor alle grote oliemaatschappijen en werft werknemers uit de zelfde vijver als de vaak bekendere multinationals Shell en Exxon Mobil.
Het wervende karakter” van de onderneming zou moeten terugkomen op de vooraanstaande gevel van het pand, waarlangs dagelijks vele duizenden mensen rijden over de A4. Er werd vastgesteld dat een gevel- of lichtreclame hiervoor niet geschikt was. Op basis van deze nieuwe gegevens werden grote raamstickers ontwikkeld waarop het logo, de website en een wervende tekst wordt gecommuniceerd. Deze stickers zijn aangebracht op ramen van de bovenste verdieping van het pand. Dit gebeurt op een wijze, dat men van binnen naar buiten kan blijven kijken en dat het licht ook gewoon naar binnen valt op de kantoren achter de bestickerde raampartijen.

Met regelmaat worden de stickers vervangen, om een nieuwe, actuele communicatieboodschap van GustoMSC op hoog niveau te brengen.