Zestig procent van gevelreclame in Zaandam is illegaal

In het centrum van Zaandam is zestig procent van de gevelreclame illegaal aangebracht. De gemeente Zaanstad gaat de reclame-uitingen daarom nu aanpakken. Vanaf 1 januari 2010 wordt er tegen de illegale reclame opgetreden opgetreden, meldt Dagblad Zaanstreek.

Bij de illegale reclames gaat het om reclame aan de gevel waarvoor óf geen bouwvergunning is aangevraagd óf die niet is uitgevoerd volgens de bouwvergunning. De gemeente heeft nooit voldoende mensen gehad om op de reclameborden te kunnen controleren. De gemeente is echter geen inkomsten misgelopen, volgens wethouder Hans Luiten. Zaanstad heeft namelijk wél de precario voor de borden geheven en ook ontvangen.

De illegale reclame moet nu voor het nieuwe jaar in orde worden gebracht. Dit kan betekenen dat de uitingen verwijderd moeten worden, maar vooralsnog zal het merendeel van de reclames na een vergunningaanvraag worden goedgekeurd. Met ingang van het nieuwe jaar gaat de gemeente controleren en tegen ondernemers, die de zaken niet in orde hebben, worden maatregelen genomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s