Buigbare #LED-schermen!

download

Digitale LED-presentatieschermen kennen vele toepassingsmogelijkheden. Dat in de nabije toekomst het aantal mogelijkheden van toepasbaarheid snel zal groeien, bewijzen wetenschappers van universiteiten in China, Singapore en de Verenigde Staten.

De wetenschappers hebben namelijk buigbare led-schermen gemaakt aan de hand van een eenvoudig principe: als slechts een deel van een oppervlak is bedekt met LED’s, ziet het menselijk oog dat toch als een homogene lichtbron.

De onderzoekers maakten daarom een paneel dat alleen buigbaar is tussen de delen met de LED’s. Volgens hetzelfde principe worden ook doorzichtige LED-schermen gemaakt.

images (1)
Hiervoor wordt een flexibele kunststof ondergrond gebruikt, waarop de LED’s worden geprint. De LED’s worden vervolgens met epoxy gefixeerd. Daaroverheen word een tweede laag met de bedrading aangebracht.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s