Narrowcasting

Beeldschermen veroveren de openbare ruimte. Van bibliotheken tot pleinen, in cafés, winkels en het openbaar vervoer; overal worden mensen voorzien van informatie, vermaak, cultuur of reclame. Het is een relatief nieuw medium dat in veel opzichten niet op televisie lijkt, bijvoorbeeld omdat geluid vaak ontbreekt. Narrowcasting wordt dit medium genoemd en is een informatieverstrekker gericht op een bepaald publiek, op een geselecteerde locatie en tijdstip via digitale schermen, veelal op afstand aangestuurd met relevante visuele content. Ook uw organisatie kan gebruikmaken van narrowcasting.

Narrowcasting gaat dus over schermen die opduiken in (semi-)openbare ruimtes. Het medium staat in zijn kinderschoenen en zal nog een enorme ontwikkeling door gaan maken. De mogelijkheden van narrowcasting zijn namelijk erg groot. Zo kunnen er voorgeprogrammeerde presentaties worden gedraaid, kan er live tv worden uitgezonden, maar kunnen presentaties ook aan databases worden gekoppeld zodat direct de laatste informatie, bijvoorbeeld aandelen of vertrektijden van vliegtuigen, worden uitgezonden. Uw organisatie zou er voor kunnen kiezen om reclame of informatie via bestaande narrowcasting te kunnen verspreiden. Heeft uw firma een potentiële internationale doelgroep, zou u bijvoorbeeld op het narrowcastingsysteem van luchthaven Schiphol uw boodschap voorbij kunnen laten komen. U kunt ook zelf een narrowcastingsysteem plaatsen.
Voor vastgoedbezitters met panden op A-locaties of voor bijvoorbeeld ondernemers (verenigingen) in drukke winkelcentra of winkelstraten kan het enerzijds een prachtige kans voor nieuwe reclame-uitingen bieden en anderzijds kan het een lucratieve bron van extra inkomsten verzorgen om informatie of reclame van derden te verspreiden. Mocht u besluiten te gaan werken met narrowcasting, laat u dan goed adviseren over de eisen die aan de content (inhoud van de boodschap) en aanleverspecificaties ervan worden gesteld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s