Mega LED-scherm!

Bij groene architectuur denk je misschien eerder aan een huis met gras op het dak, dan aan een high-tech gebouw met gevelvullend scherm. Maar het Greenpix project in China omvat het grootste led-scherm ter wereld en is de eerste multimediamuur van deze omvang dat zichzelf geheel van energie voorziet.

Overdag laden de zonnepanelen in de glaswand zich op en ’s avonds tonen kunstenaars vanuit de hele wereld er hun beelden en live-performances op. Deze mediamuur staat in Beijing bij het van het Xicui complex waar het in 2008 werd gebouwd voor de Olympische Spelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s