Buitenreclame in Nederland

De mogelijkheden voor buitenreclame zijn in Nederland, ondanks een strakke regelgeving, de laatste jaren explosief toegenomen: naast reclame op billboards, in bushokjes, op trams en bussen, hebben nieuwe reclamevormen ons land veranderd. Bouwdoeken aan steigers in stadscentra, digitale schermen aan gevels en op stations, masten langs snelwegen en reclame op vrachtwagens. Buitenreclame is nog vrijwel het enige medium waarmee ongedwongen een massabereik gerealiseerd kan worden. Voor veel middelgrote en kleine ondernemingen lijkt deze vorm van reclame echter nog geen gemeengoed te zijn.

Gemeenten en provincies profiteren inmiddels al jaren drievoudig(!) van de toegenomen belangstelling voor buitenreclame. Allereerst zijn de exploitanten van buitenreclame in staat gebleken, hoogwaardig reclamemateriaal te plaatsen, wat de kwaliteit van de openbare ruimte zichtbaar verbetert heeft. Bovendien hebben dezelfde exploitanten ervoor gezorgd dat de bushokjes en ander straatmeubilair er tegenwoordig in perfecte conditie bijstaan. Dat is in het verleden wel anders geweest! Gemeenten en provincies profiteren tenslotte ook direct van de financiële opbrengsten van de reclame-exploitaties.

Wellicht is het niet voor iedere onderneming aan de orde om via de reguliere mogelijkheden “out-of-home” reclame te maken. Maar buitenreclame gaat echter veel verder dan deze standaardreclame op bushaltes, billboards en abri’s. Ook uw gevel of tuin kan geschikt zijn (of geschikt gemaakt worden) om reclame uit te dragen op een passende, stijlvolle manier. Wellicht heeft uw onderneming hier zelf niet eens direct behoefte aan, maar u zou zelfs kunnen overwegen anderen uw beschikbare ruimte aan te bieden. Bij de adviezen die ik mensen geef, staat altijd centraal dat een reclame-uiting naadloos moet aansluiten bij de architectuur en de overige, directe omgevingsfactoren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s