Minder regels buitenreclame

Goed nieuws qua regelgeving; de nieuwe Beleidsregel Reclame is inmiddels in diverse Gemeentes door de colleges van Burgemeester en Wethouders vastgesteld. Buiten de binnenstad biedt dit beleid ondernemers meer vrijheid bij het aanbrengen van gevelreclame en het plaatsen van uitstallingen.

Buiten een centrum bijvoorbeeld is het aanbrengen van gevelreclame vaak geheel vergunningvrij. Wel wordt van de ondernemer verwacht dat hij zich aan de voorschriften houdt. Daar wordt uiteraard op gecontroleerd. Een opluchting voor veel ondernemers, maar kritiek is er ook; met name van de ondernemers in de binnenstad.

“Waarom geldt deze nieuwe beleidsregel alleen buiten de binnenstad?” zo vraagt een ondernemer zich af. “Het lijkt nu net alsof de ondernemers in de binnenstad niet capabel genoeg zouden zijn om daar ook zelf deze beslissingen te nemen. Daarnaast laat je de ondernemers in de binnenstad betalen voor een vergunningprocedure en buiten de binnenstad niet. Dan de vraag: wat is de binnenstad en wat is buiten de binnenstad?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s