Trend: Buitenreclame steeds groter

In ons land worden de buitenreclames steeds groter. Ondanks dat ons land maar klein is en de ruimte beperkt, krijgen bouwreclames, billboards en bijzondere reclame-objecten steeds grotere afmetingen.

Steigerdoeken zijn in het straatbeeld van de grote steden niet meer weg te denken. De steigers bij gebouwen in aan- of verbouw worden ingezet als grote reclamedragers. Hoewel de regels van gemeenten aangescherpt zijn (in Amsterdam mag nog maar 50% van het doek bedrukt worden), blijven adverteerders geïnteresseerd in deze opvallende vorm van reclame, al blijft de inzet veelal beperkt tot de vier/vijf grootste steden van ons land.

In onze buurlanden is het 18m2 billboard de standaard, ruim 2 maal zo groot als de 8m2 billboards in Nederland. Dat betekent echter niet dat grote reclameformaten niet ons straatbeeld te vinden zijn. De belangrijkste trend van de afgelopen jaren is de opkomst van grote reclamemasten langs snelwegen – hierin is Nederland wel weer redelijk uniek.

Grote reclameobjecten worden steeds meer zichtbaar als een zogenaamd landmark. Ook reclamemasten krijgen regelmatig een steeds opvallendere vormgeving, juist ook om nog meer aandacht te trekken van passerend publiek. Op korte termijn zullen reclamemasten worden uitgevoerd met digitale LED-screen-vlakken.

steigerdoek Amsterdam

Staatsloterij VISlichtreclamemast Volvo Beesd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s