Anders Reclame Maken……..

Adverteren in een magazine of krant heeft iedereen wel eens gedaan maar hoe zit het met allerlei creatieve vormen van reclame. Het bereiken van de doelgroep zal wel eens op manieren kunnen waar een ondernemer niet zo snel aan denkt. Steeds meer creatieve vormen van reclame bieden zich aan. Op een originele wijze promotie maken kan wel eens de sleutel zijn naar succes met een bescheiden budget.

Buitenreclame 10 Tips:

1.Abri’s en billboards zijn ideaal voor het bereiken van een regionale doelgroep.
2.Voor nationale attentie zijn een groot aantal pakketten te kiezen zoals: alleen bij supermarkten, alleen bij McDonalds, alleen bij tankstations, alleen in de steden, alleen in de Randstad. Bij elke locatie wordt een specifieke doelgroep bereikt. Er kan dus ook nationaal heel gericht resultaat worden behaald.
3.Adverteren kan al met een klein budget en is dus prima geschikt voor kleinere bedrijven.
4.De meeste abri’s en billboards zijn 24 uur per dag verlicht en zullen dus ook tijdens donkere dagen en ’s avonds goed te zien zijn.
5.Elke campagne heeft tijd nodig om tot resultaat te komen, omdat mensen vertrouwd moeten raken met de uiting. Verstandig kan het dus zijn om voor een langere tijd te adverteren en iets in te leveren op het aantal plekken. Op deze wijze houdt het zelfde budget ook langer stand.
6.Een billboard is aanwezig in het stadscentrum en andere aantrekkelijke stedelijke locaties en ook langs drukke in- en uitvalswegen en doorgaande routes.
7.8 m2 reclame voor een paar honderd euro (de gidsen en kranten zijn een paar duizend euro voor dat aantal in centimeters) !
8.Kies regionaal zelf de locaties uit die passen bij de campagne.
9.Laat klanten foto’s maken van zichzelf bij een van de billboards of abri’s en loof een leuke prijs uit voor de origineelste.
10.Plaats een websitepagina speciaal voor deze actie op de poster. Op deze manier ontstaat inzicht in tastbare resultaten!

Zeppelinreclame

Een zeppelin is uitermate geschikt om in te zetten tijdens een opening van een filiaal, tijdens een andere lokale feestelijke gebeurtenis, bij beurzen, grote evenementen of bij een druk verkeersknooppunt. Onder deze zeppelin hangt een groot reclamedoek met de boodschap.

Luchtsleepreclame

Een vliegtuig met reclamesleep met ca 25 letters of een speciaal gemaakt reclamedoek, dat meerdere malen inzetbaar is. Vliegen boven een lokaal of een nationaal evenement of een strandvlucht langs de Nederlandse kust op een zomerdag.

Fly Tube of Fly Guy

Een fly tube of fly guy zijn flexibele eyecatchers en werken op een of twee grote ventilatoren en wapperen in de lucht heen en weer. In de bedrijfskleuren en met het logo. Het medium kan worden ingezet bij een evenement of bij een productlancering.

Vlaggen, spandoeken en banieren

Bij het bedrijfspand kunnen mooie grote vlaggen met het logo wapperen. Een spandoek kan aan de gevel worden bevestigd, ter gelegenheid van met feestdagen gebonden acties bijvoorbeeld.

Lichtreclame en neonreclame

Opvallen met neonreclame op de gevel of met lichtbakken – er zijn veel vormen van lichtreclame te verkrijgen, toegespitst op situatie en locatie.

Steigerreclame, geveldoeken en swanks

Megagrote doeken voor op gebouwen en steigers – er zijn verschillende partijen die deze vorm van zeer opvallende reclame aanbieden. Hou rekening met een pittige prijs. Ook een goede locatie is ook niet gratis.

Voertuigreclame

Maak van files een voordeel!

Belettering: een goede autoreclame voor auto’s of bedrijfsbussen zorgt voor duizenden oogcontacten per dag. Het is in feite de voordeligste wijze om de onderneming of product onder de aandacht van een breed publiek te brengen.

Achterruit reclame: Het concept is eenvoudig. De reclameboodschap wordt achter op particuliere auto’s getoond. Voor het voeren van de reclame op de achterruit wordt een vergoeding betaald aan de eigenaar van de auto.

Wieldopreclame: De normale wieldoppen worden vervangen door speciale wieldoppen met reclame. De reclame draait niet meer en is dus altijd te lezen. Geef ze aan vrienden en bekenden!

Vrachtwagenreclame: Bij vrachtwagenreclame wordt de reclameboodschap aangebracht op de achterkant van een vrachtwagen of op de zijkanten.

Bus- en tramreclame: Gebied, bestickeringsvorm en de campagneperiode van bus- en tramreclame zijn goed te bepalen. Dit is een effectief middel om gesegmenteerd te adverteren of bijvoorbeeld de aandacht te vestigen op een regiogebonden evenement.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s