Eco Billboard van Coca Cola

Op de Filipijnen is Coca-Cola in samenwerking met het World Wide Fund (WWF) in juni begonnen met een campagne om de vervuiling te verminderen in de hoofdstad Manila door het installeren van een groot billboard (20 bij 20 meter), dat luchtverontreiniging absorbeert.
Het is vervaardigd uit duurzame, recyclebare materialen en is bedekt met 3.600 potten van de luchtverontreinigende stof-absorberende Fukiën theeplant (deze plant staat erom bekend luchtverontreinigende stoffen te absorberen). Elk van de potten werd gemaakt van gerecyclede flessen van Coca-Cola, en elk bevat potgrond gemaakt van industriële bijproducten en organische meststoffen. Elke plant kan tot 13 kilo kooldioxide per jaar absorberen, dus het billboard zelf kan enorme hoeveelheden CO2 absorberen. De levende planten overleven op een “drip irrigatie systeem”, waar het water vermengd met de voedingsstoffen langzaam afgegeven wordt aan de wortels van de planten.
Terwijl de planten groeien wordt het silhouet van Coca-Cola zichtbaar.

Billboard Fillipijnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s