Eindhoven: Lichtstad!

De gevel van het Stadhuis als een ruw doek dat wordt beschilderd met penseelstreken van licht, een betonnen kolos die transformeert tot gothische kathedraal, ‘vuurvliegjes’ verscholen in blauwe mist die met elkaar communiceren via lichtpulsen, een futuristisch bos van verlichte zuilen, zwevend licht in troebel water. Van 5 tot en met 12 november krijgt de Eindhovense binnenstad een ander uiterlijk door de bijzondere lichtinstallaties van GLOW. Startpunt van de ruim vier kilometer lange lichtroute is het GLOW Café, gedurende het evenement ondergebracht in het voormalige postkantoor op het Stationsplein. Vorig jaar trok het lichtfestival een recordaantal van 250.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.
De zesde editie van het gratis te bezoeken lichtfestival heeft als thema ‘Waan en Werkelijkheid’. Dit heeft lichtkunstenaars geïnspireerd tot verrassend werk, vaak speciaal voor een openbare plek of gebouw bedacht. Sommigen begeven zich met hun installaties op het snijvlak van kunst en wetenschap door met behulp van projecties, lichteffecten en geluid illusies te verbeelden waarbij de waan niet langer te scheiden is van de werkelijkheid. Anderen zoeken de interactie met de toeschouwer op waardoor kunstwerken ontstaan die continu in beweging zijn of waarvan het publiek onderdeel wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s