Neonreclame en lichtzuilen; zinvol of onzin?!

Onlangs las ik een aantal artikelen met een kritische houding over lichtreclame! Hier wordt ter discussie gesteld of het maken van reclame op of bij een bedrijfspand nou wel zo nuttig is in de avondsituatie. Steeds meer zijn er organisaties, die streven naar een situatie waarbij alleen functionele verlichting aanwezig is. Lijkt me een goed streven.

In zo’n discussie zie je dan vaak twee kampen; aan de ene kant de organisaties die alle lichtreclames en gevelverlichting uit willen, aan de andere zijde vooral lichtreclamebedrijven die daar een mogelijke commerciële bedreiging in zien. Zo wordt in een aantal artikelen geschreven, dat door de veelheid aan lichtreclames in sommige gebieden de specifieke uitingen niet eens meer gezien worden! Logisch lijkt me; als er ’s nachts tientallen neons zichtbaar zijn, is het een hele opgave om daar nog tussen op te vallen. Aan de andere kant, kan het ook een kwestie zijn van meedoen met de rest om aan te geven, dat het bedrijf geopend is; denk bijvoorbeeld aan een plein met horecabedrijven.

Wel kan ik me vinden in het argument van de betreffende organisaties, dat voor veel bedrijven op industrieterreinen e.d. de toegevoegde waarde van een lichtreclame minimaal is en al helemaal ’s nachts. Veel belangrijker is het, om je goed af te vragen wat de doelstelling van de (licht-)reclame kan zijn, wie de doelgroep is en er vooral voor te zorgen, dat je bedrijf en de reclame als symapthiek wordt ervaren. Dat is volgens mij uiteindelijk het ideale resultaat van het maken van welke vorm van reclame dan ook, toch?

Klik hier voor de gelezen artikelen bij WantToKnow.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s