Opvoeren van investeringen in Printmedia!

Unilever ging in de tweede helft vorig jaar over tot het opvoeren van investeringen in tv-reclame wat ten koste ging van de printmedia. In Adformatie van 9 december beklaagden verschillende uitgevers zich over het terugdraaien van het printbudget door Unilever. De budget cut werd door menigeen als het dieptepunt van 2011 genoemd.
Inmiddels komt Unilever op de eertijds gezette stap terug, zo meldt Mediafacts. Luc van Os, ceo van Hearst Magazines Nederland: “Niet alleen bij ons, maar ook in titels van andere uitgeverijen zoals Audax en WPG. Het geeft aan dat print weer een ondersteunende rol speelt in hun marketingmix.”

Media Director Harry Dekker bevestigt : “Het is niet zo dat we in 2011 geheel uit de bladen geweest zijn. Realiteit was wel dat we vanuit marktomstandigheden ons gedwongen hebben gevoeld om onze media-investeringen opnieuw te alloceren voor de tweede helft van dat jaar. Helaas was de consequentie dat er pijnlijke keuzes moesten worden gemaakt en we van een aantal uitgevers (tijdelijk) afscheid hebben genomen.”

Dekker bevestigt dat tijdschriften er bij Unilever in 2012 weer gekleurder op staan: “Unilever kent een lange historie in en met print. Dat tonen de investeringen van de afgelopen jaren ook aan. We kennen goed de kracht, maar ook de beperkingen van het medium. Alles is er bij ons op gericht om vanuit de kracht van tijdschriften een bijdrage te realiseren aan onze merkdoelstellingen. Over de beperkingen spreken we ook veelvuldig met uitgevers. En daarbij is de insteek om samen te ontdekken hoe vanuit innovatie er een extra bijdrage kan worden geleverd. De mate waarin en de snelheid waarmee dat kan worden gerealiseerd zal bepalen op welk aandeel van ons budget uitgevers ‘aanspraak’ kunnen maken. Vooralsnog stel ik vast dat we samen met tijdschriften een prima start van 2012 hebben gemaakt.”

Bron; Adformatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s