Smartphone steeds belangrijker in AankoopBeslissingen en MediaConsumptie!

Smartphones worden steeds belangrijker in de aankoopbeslissingen en mediaconsumptie van het publiek. Dat is de conclusie van het internationaal onderzoek van het internetbedrijf Google en het onderzoeksbureau Ipsos. De onderzoekers merken op dat inmiddels 48,3 procent van de respondenten met smartphones hun apparaat gebruiken terwijl ze naar televisie kijken, terwijl 44 procent een smartphone en radio combineren. Maar ook bij speelfilms (24 procent), videogames (15 procent) en gedrukte media (15 procent) worden smartphones gebruikt.

Er wordt aan toegevoegd dat 25 procent van de consumenten bij het shoppen bewust hun smartphone klaar houden om prijzen en producten te vergelijken, terwijl 21 procent toegeeft door de verkregen informatie hun aankoopbeslissing in de winkel veranderd te hebben. Verder blijkt dat 22 procent na het gebruik van de smartphone om research te doen, uiteindelijk ook heeft beslist om langs hetzelfde kanaal een aankoop te verrichten. Onderzoek met de smartphone leidde bij 35 procent tot een acquisitie met een computer en bij 24 procent tot een offline aankoop.

De onderzoekers stellen verder dat 49 procent van de respondenten aangeeft op zijn smartphone meer informatie opgezocht te hebben na een marketing-boodschap gezien te hebben in een winkel. Datzelfde geldt voor 52 procent na het bekijken van televisie-reclame, voor 44 procent na een magazine-reclame gezien te hebben en voor 39 procent na het opmerken van buitenreclame. Ook wordt opgemerkt dat 34 procent mobiele betaalde zoekreclame gelezen heeft. Dat geldt ook voor 37 procent bij applicatie-reclame en 44 procent voor mobiele display-reclame.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s