75% marketeers verschuift budgetten naar Digitale Campagnes!

Het voorbije jaar hebben bijna 75 procent van de bedrijven gedeelten van hun marketing-budgetten van traditionele sectoren naar digitale campagnes verschoven. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau DataXu. In ongeveer één derde van de gevallen ging het om een verschuiving van meer dan de helft van het totale budget, terwijl bijna een kwart tussen 25 procent en 50 procent van zijn budget voor traditionele reclame naar digitale platforms hebben afgeleid.

Er wordt aan toegevoegd dat deze trend zich ook dit jaar verder zal doorzetten. Meer dan 80 procent van de ondervraagde marketeers zegt dat ook dit jaar budgetten naar digitale media zullen worden verschoven. Daarbij wordt vooral gewezen op de gemakkelijke meetbaarheid van de resultaten van de campagnes (20 procent), een groter engagement bij de consument en een lagere kost voor het aantrekken van een klant (16 procent).

De onderzoekers merken op dat de marketeers in het algemeen ook tevreden zijn met de beslissingen die het voorbije jaar werden genomen, hoewel er opgemerkt wordt dat de verschuiving naar digitale budgetten zich nog altijd in een relatief vroeg stadium verbindt. Volgens de enquête zegt echter 70 procent van de respondenten aan te geven van de resultaten van hun campagnes het voorbije jaar zijn verbeterd. Ongeveer 75 procent voert aan dat de efficiëntie van de campagnes is verbeterd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s