Oude telefooncellen worden Interactieve Digitale Reclameborden.

Verdwijnen telefooncellen of staan ze aan het begin van een nieuwe levenscyclus? In Nederland heeft KPN de plaatsing en exploitatie overgedaan aan RBL Telecom, die nu telefooncellen inclusief reclamevitrine exploiteren. In New York is een ambitieus pilotproject gestart, waarbij dit jaar nog 250 telefooncellen vervangen worden door een 32-inch beeldscherm met internet verbinding.

De “slimme schermen” bieden toegang tot gratis lokale informatie zoals nabijgelegen restaurants, verkeersinformatie, bezienswaardigheden en veiligheidswaarschuwingen. In theorie zal het ook mogelijk worden om Skype-gesprekken te gaan voeren en zullen ze dienst doen als wifi hotspots.

De schermen/objecten zullen gefinancierd worden via reclame; het is zelfs de bedoeling dat na afloop van het pilot project 36% van de inkomsten naar de stad New York gaan. Op dit moment verdient de stad New York jaarlijks nog circa $18 miljoen aan de telefooncellen. Bij een positieve uitrol kunnen in de toekomst nog veel meer telefooncellen omgebouwd worden (gezien de hoogte van de benodigde investeringen lijkt het ons onwaarschijnlijk dat ooit alle 12.800 cellen op deze manier aangepast gaan worden trouwens).

De objecten zijn zeer solide gemaakt en kunnen gewoon met een slang water schoongespoten worden. De software schijnt niet op het Apple platform te draaien, wat in New Yorkse kranten tot het commentaar leidde dat ze dan gelukkig wel snel gehackt kunnen worden.

Klik hier voor het YouTube filmpje!

Bron: NabbNET

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s