VW & EK: Oranje en Duitse Fans in Online Interland

Maak kennis met de live penalty game NL-Duitsland, roept VW. ”Speel tegen echte Duitsers op Facebook of op je mobiel (iPhone en Android) en maak kans op een Volkswagen up! Versla die Mannschaft op Das Interland.” Het sentiment rondom de wedstrijd Nederland-Duitsland op het EK Voetbal 2012 is voor Volkswagen Nederland én Duitsland de aanleiding om een campagne te laten ontwikkelen waarin Nederlanders en Duitsers zelf de uitslag kunnen bepalen in een alternatieve Interland, licht Marketing Tribune toe. Van 1 juni tot 12 juni kunnen fans van de tweede buurlanden het tegen elkaar op nemen in een live penalty shoot-out. ”Volkswagen is een Duits merk dat typisch Nederlands aanvoelt, zo meent het automerk,” vandaar de door het (Nederlandse, haha) reclamebureau Achtung bedachte inhaakactie. ”Het is voor het eerst dat een internationaal merk de fans uit verschillende landen op deze wijze activeert,” aldus MT. Behalve een Facebook-app zijn er ook apps ontwikkeld voor iOS en Android toestellen, in Nederlandse en Duitse varianten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s