Maak van internet een verkoophit !

AfbeeldingInternet wordt door veel ondernemers vooral als bedreiging gezien.

Maar het kan ook een kans zijn. Met de snelle groei van de technologische ontwikkelingen kunnen winkeliers hun voordeel doen. Of beter gezegd, móeten winkeliers hun voordeel doen. Wie de mogelijkheden van internet niet pakt, moet wel een heel sterke formule hebben om het zonder te kunnen stellen.

• Elke winkel een webshop
• Verkopers, het recept tegen keuzestress
• Wat is het beste product voor mij?

Webshops hebben in veel gevallen grote pluspunten te bieden, zoals een bijna oneindig assortiment. Maar waarom zou een retailer de voordelen van internet niet in zijn fysieke winkel kunnen integreren? Mogelijkheden te over. Een eenvoudig voorbeeld: het is opvallend om te zien hoe weinig winkels er zijn met wifi. Alleen al die faciliteit kan reden zijn voor klanten om ‘winkelvoorkeur’ te creëren.

Elke winkel een webshop
In een winkel is de ruimte om producten te etaleren beperkt. Op internet is die ruimte onbeperkt. Een webshop achter de winkel plaatsen, met een veelvoud van het aanbod op de winkelvloer, is de manier om de consument alsnog ‘binnen’ te houden. Via een internetzuil in de winkel kan een klant ter plekke de rest van het aanbod bekijken. Nog mooier wordt het als de producten meteen voorradig zijn in het grote magazijn achter de winkel. Dat kan niet overal. Realistischer is het daarom om vanuit een centraal magazijn te leveren of ze in het magazijn bij de leverancier te laten. Het maakt de consument niet uit, vanuit welk magazijn zijn bestelling wordt bezorgd? En het hóeft niet per se met een dure zuil, het kan ook met een iPad. Elke verkoper heeft er eentje voor het grijpen om een consument meteen een veel groter aanbod te kunnen presenteren. 

Verkopers, het recept tegen keuzestress
Bovendien blijft de verkoper daardoor belangrijk. Hij kan met adequaat doorvragen en zijn koopadvies een grote stempel drukken op het beslissingsproces. Want een bijna oneindig assortiment op internet leidt voor veel consumenten tot keuzestress. Die keuzestress is voor de consument een van de redenen om wel winkels te bezoeken, naast de behoefte om het product vast te houden en te ervaren. De combinatie van het complete aanbod op het net én de fysieke verkoper in de winkel zou wel eens een winnende combinatie kunnen zijn voor de toekomst!

Wat is het beste product voor mij?

Zeker bij de wat meer technisch georiënteerde producten wordt een consument horendol van de specificaties. Hoe kun je die specificaties gebruiken om te komen tot de juiste productkeuze? Op internet bieden productdatabases met selectiecriteria een oplossing. Wie bijvoorbeeld een tv gaat kopen, kiest beeldschermdiagonaal, HD of geen HD, aantal HDMI-aansluitingen en kleur van de kast of merk. Binnen een paar tellen is het overweldigende woud van honderden modellen teruggebracht naar een handzaam tiental. 

Direct een review onder ogen
Klanten zijn gewend om vóór grote aankopen thuis sites als Kieskeurig.nl, Beslist.nl en andere te raadplegen. Waarom die mogelijkheid ook niet bieden in de winkel? Leid de klant via een QR-code op het product meteen naar een review. Lastig te lezen op het 3,5 inch scherm van de smartphone? Dan zorgt u ervoor dat er tablets in de winkel beschikbaar zijn. Via toepassingen als GPS en NFC (near field communication) kan een detaillist zelfs weten wanneer een klant in de winkel komt. Een mooi moment om een passende aanbieding te doen, gebaseerd op zijn of haar aankoopgedrag uit het verleden!

Twitterspiegels, augmented reality…
Nog meer vernieuwende applicaties liggen in het verschiet. De twitterspiegel is er zo een. Een klant die een kledingstuk past voor de spiegel, kan er een foto van laten maken. Ter plekke kan die foto worden gedeeld met social-mediakanalen. Zo kan de consument aan zijn of haar vrienden laten zien wat hij heeft gekocht of zelfs even om advies vragen!

Augmented reality is een andere applicatie. Even een snelle check of die blouse in het rek wel staat? Hou het kledingstuk dan op de goede hoogte voor je en het resultaat wordt geprojecteerd in de spiegel. Bijpassende accessoires of varianten verschijnen en verdwijnen door middel van handgebaren.

 

Kortom: kansen en mogelijkheden te over! Aan de slag zou ik zeggen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s