Gewenste effect bij Uw reclameboodschappen!

AfbeeldingReclameteksten voor uw nieuwsbrief, folders, banners of website. Welke woorden zijn effectief en welke kunt u beter weglaten?

‘Omdat’ in plaats van ‘want’
Als u in plaats van ‘want’ het woord ‘omdat’ gebruikt, kan de overtuigingskracht van uw reclameboodschap enorm toenemen. Het woord ‘want’ leidt namelijk tot een kleine vertraging tijdens het lezen: ons brein ‘waarschuwt’ dat het om een mening gaat, zo blijkt uit onderzoek. ‘Omdat’ wordt juist geassocieerd met een vaststaand feit of een geldige reden. 

Vergelijk: ‘Kies voor product X. Want het werkt!’ en ‘Kies voor product X. Omdat het werkt!’

Niet ‘niet’ gebruiken
Onze hersenen slaan het woord ‘niet’ vaak gewoon over. Als wij u vragen om vooral niet aan een olifant te denken, waar denkt u dan nu aan? En wat gaat iemand doen die tegen u zegt: ‘Ik wil niet zeuren hoor, maar…?’ Ja, precies, die gaat wel degelijk zeuren.

Woorden met een positieve betekenis
‘Gratis’ en ‘garantie’ zijn bekende voorbeelden van positieve signaalwoorden. ‘Gratis’ maakt nieuwsgierig’, ‘garantie’ geeft een gevoel van zekerheid en betrouwbaarheid.

Woorden die een tekst ongeloofwaardig maken
Woorden als ‘proberen’, ‘hopen’, ‘binnenkort’, ‘snel’ en ‘spoedig’ kunnen een tekst ongeloofwaardig maken. Wees concreet: in plaats van ‘Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op’, zegt u ‘Wij nemen binnen 24 uur contact met u op’.

U of jij?
Spreekt u, bijvoorbeeld in een nieuwsbrief, de lezer met ‘u’ of met ‘jij’ aan? Het kan een lastige keuze zijn. ‘U’ klinkt waarschijnlijk beleefder, maar komt bij een jongere doelgroep vaak afstandelijk of ouderwets over. ‘Jij’ kan daarentegen averechts werken als iemand u niet kent, of voor het eerst uw nieuwsbrief leest.

Afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s