De voordelen van SEO op een zakelijke blog!

Als je je blogartikelen optimaliseert voor zoekmachines, zal je blog niet direct boven aan Google staan. Zakelijk bloggen in combinatie met SEO heeft tijd nodig voor resultaat. Het duurt soms een paar maanden voordat de eerste klanten via Google binnenstromen. Het werkt zeker, maar het doel is vooral een stijgende lijn.

zoekverkeer zakelijke blog seo

De voordelen van SEO op je blog:

  • De meeste websitebezoekers komen bij een succesvol blog binnen via zoekmachines 
  • Als je je blogartikelen gericht optimaliseert voor zoekmachines, ben je eerder vindbaar op zoektermen waar potentiële klanten op zoeken. Je kunt namelijk inspelen op zoektermen waar jouw ideale klant vaak op zoekt, en dat zijn niet altijd de termen die je normaal gesproken op je blog zou gebruiken. Het is dus lonend om een gedegen zoekwoordenonderzoek te doen, bijvoorbeeld met de Google Adwords Keyword Tool. Deze tool geeft handige zoekwoordideeën waar je zelf misschien niet opkomt.
  • Als de ranking van je website door inkomende links stijgt, zijn je blogartikelen al klaargestoomd om gevonden te worden en krijg je meer bezoekers dan wanneer je ze niet hebt geoptimaliseerd.
  • Door gericht zoekwoorden te gebruiken, kun je proberen om boven de webpagina’s van de concurrent uit te stijgen.
  • Door je bij elk nieuw blogartikel op een nieuw zoekwoord te richten, word je op steeds meer verschillende zoekwoorden vindbaar.

Bedrijven die bloggen hebben 55% meer websitebezoekers dan bedrijven die dat niet doen, maar dan moet je wel aan zoekmachine-optimalisatie doen. Net als met veel marketing-zaken werkt een gerichte strategie veel beter dan hagelschieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s