Voordelen van Linkedin voor #ondernemers!

images

 

 

 

 

Gebruik LinkedIn bij ondernemers
LinkedIn behoeft voor de meeste ondernemers geen introductie. Met een score van bijna 90 procent is Facebook nog altijd het bekendste sociale medium, LinkedIn volgde met 88 procent.
LinkedIn stelde een overzicht van het profiel van de Nederlandse gebruiker op, dat lijkt te duiden op veel gebruik door ondernemers. Als functietitel is ‘Owner’ namelijk een populaire beschrijving, met 413 duizend leden, net als ‘directeur’ met meer dan 200 duizend profielen.

Wat is LinkedIn precies?
LinkedIn is een zakelijk sociaal netwerk gericht op professionals, dat nog het meest wegheeft van een virtueel visitekaartje. Het biedt ondernemers de mogelijkheid een professionele bedrijfspagina aan te maken. Ondernemers kunnen informatie over bedrijf, medewerkers en producten beschikbaar maken. Hieronder drie redenen die van LinkedIn een handige online tool maken voor ondernemers.

1) LinkedIn is een enorm netwerkevenement
Wat uw bedrijfsdoelstellingen ook zijn, LinkedIn kan u helpen een netwerk van nuttige contacten op te bouwen.
Het brengt u gemakkelijk in contact met collega’s, klanten en concurrenten. LinkedIn werkt naar het idee van ‘six degrees of separation’, oftewel het aantal stappen dat u van de persoon staat met wie u in contact wilt komen. Via uw gezamenlijke connecties is een benadering toch mogelijk.

LinkedIn biedt nog andere interessante opties voor interactie. Zo kent het medium zogenaamde ‘LinkedIn Groups’, groepen waarin gelijkgestemden elkaar vinden en over allerlei thema’s en onderwerpen praten. Ook is het mogelijk om zelf een groep te starten. Binnen een groep kunt u deelnemen aan discussies en vragen stellen.

2) LinkedIn bevordert de online vindbaarheid van uw bedrijf
LinkedIn is een van de krachtigste platforms om verkeer naar websites te genereren. Omdat LinkedIn profielen een hoge ranking krijgen binnen Google, worden netwerkprofielen goed opgepikt door zoekmachines. Dit biedt een nieuwe manier om prospects overtuigende bedrijfsinformatie te tonen. Bovendien kunt u vanuit LinkedIn een directe verwijzing plaatsen naar website. Hoe actiever u bent met uw bedrijfsprofiel, hoe groter de kans dat LinkedIn uw bekendheid en vindbaarheid vergroot.

3) Gratis mond-tot-mond reclame via aanbevelingen
Een andere handige tool voor bedrijven is de ‘recommendations’ optie. U kunt klanten en andere relaties vragen om een aanbeveling voor producten of diensten. Deze aanbevelingen worden vervolgens geplaatst bij het product of dienst waar positief over geschreven wordt. Op deze manier wordt de geloofwaardigheid van uw bedrijf verhoogd.
LinkedIn stelt gebruikers ook in staat pagina’s te volgen, net zoals bij Facebook en Twitter. Door collega’s en werknemers te vragen uw bedrijfspagina te volgen, relaties uit te nodigen en zelf profielen te volgen van klanten en anderen in de branche bouwt u uw profiel uit. En verhoogt u zo weer de zichtbaarheid van uw pagina.

Andere interessante ‘niche’ platforms
Voor ondernemers zijn er nog enkele sociale media die handig kunnen zijn voor online bedrijfspromotie. Via deze zogenaamde ‘fotonetwerken’ kan een enorm publiek worden bereikt. Of deze platforms daadwerkelijk iets opleveren, is afhankelijk van het karakter van een onderneming; het is belangrijk dat een bedrijf geschikt is voor visuele content.

Pinterest
Pinterest is het snelst groeiende netwerk van de afgelopen jaren. Sinds de start in 2010 groeide het netwerk van 4,8 miljoen naar 48,7 gebruikers wereldwijd. Het is een soort online prikbord: gebruikers kunnen beeldmateriaal dat ze mooi, leuk of bijzonder vinden op borden ‘pinnen’ en delen met anderen.
Pinterest kan zorgen voor een beter imago, een grotere naamsbekendheid en meer verkeer naar de website. Het geeft bedrijven de kans om een persoonlijke kant te tonen, met mooie beelden van de onderneming, werknemers en producten. Pinterest kan gemakkelijk gelinkt worden aan de eigen website en aan andere kanalen als Facebook en Twitter. Ook kunnen er video’s worden gedeeld.

Instagram
Instagram is een gratis applicatie waarmee foto’s gemaakt, bewerkt en gedeeld kunnen worden. De foto’s kunnen worden gedeeld via Instagram, maar ook via diverse andere sociale netwerken. Sinds de lancering in 2010 telt de app meer dan 100 miljoen actieve gebruikers.
Instagram biedt de mogelijkheid om een enorm groot publiek te bereiken, te monitoren wat gezegd wordt en de interactie aan te gaan. Bedrijven kunnen mooie foto’s delen van nieuwe producten, wedstrijden organiseren, een kijkje geven achter de schermen en zorgen voor engagement bij evenementen. Bovendien vormen gebruikers die veel volgers hebben een ideaal middel om het verhaal van een merk te vertellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s