Basis van iedere onderneming: Marketing!

Uit onderzoek blijkt dat de meest succesvolle ondernemingen continu en consistent aan marketingplanning doen. Het is een leuk proces waarvoor veel informatie, analytisch vermogen en actiebereidheid voor nodig is: precies datgene, dat past bij een ondernemer!

Een marketingplan maken is een handig hulpmiddel, waardoor je wordt gedwongen om alle onderdelen van je onderneming onder de loep te nemen en te benoemen.

Doe dit bijvoorbeeld eens met een (kritische) collega-ondernemer, buiten je eigen branche. Dit kan zo enorm veel nieuwe inzichten over jouw bedrijf opleveren!

De omgeving waarin de meeste organisaties – zowel profit als not for profit – opereren, wordt steeds complexer. Meer concurrenten, grilliger en mondiger consumentengedrag, diversiteit aan media enzovoort. Het volgen van de markt en het adequaat reageren op ontwikkelingen met als doel het behalen van de marketingdoelstellingen is belangrijker dan ooit. Hoe staat het met producten en diensten? Richt je je nog wel op de juiste doelgroepen? En hoe zien jouw doelgroepen er precies uit? Marketing is onmisbaar voor die organisaties die willen overleven. Marketingplanning stelt je organisatie in staat beter te kunnen inspelen op allerlei veranderingen door het nemen van beter gefundeerde beslissingen op basis van informatie en analyses.

In eerste instantie lijkt het misschien een hele inspanning. Ik weet zeker, dat als je er eenmaal aan begint en er een vaste wekelijkse taak van maakt, het steeds leuker, interessanter en eenvoudiger wordt!

Met dit draaiboek en je doelstellingen, merk je ook snel of je nog op koers zit en zie je veranderingen in en buiten je organisatie sneller, zodat je passend kunt reageren.

20130607-080330.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s