Ondernemer moet ondernemen!

Ondernemen is leuk! Een ondernemer moet ondernemen, zoals een metselaar metselt en een boekhouder de boekhouding doet, toch?

Het vak ondernemen is al lang niet meer ‘voor jezelf beginnen’ en het komt goed. Nee, het lijkt er wel op, dat steeds belangrijker is, om te laten zien waarom je iets doet als ondernemer/ onderneming. En vooral HOE je het doet. Producten en diensten zijn niet meer bijzonder. Iedereen kent alles wel en zoniet Google je het even en weet je alsnog, waar je het kunt vinden en het beste kunt inkopen.

Ook het aloude ‘gunnen’ van de opdracht/ order lijkt te zijn verdwenen volgens de bestaande begrippen….?

Toch wordt er verkocht, gekocht, besteld en geld verdiend. Maar waar dan?

In een veranderende/ veranderde economie, moet je zelf ook veranderen. Soms helpt het om een beetje bij te sturen. In heel veel gevallen is dat niet genoeg: als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg, lijkt dan ook niet meer te gelden.

Durf rigoureus te veranderen. Durf opnieuw te kijken naar je bedrijf, organisatie, product of dienst en plaats dat nu in de werkelijkheid en vooral vanuit perspectief van je klant en de huidige economie.

Vraag bijvoorbeeld een collega-ondernemer om zijn ongezouten mening over je bedrijf, product of dienst. Kijk samen naar wat er veranderd moet worden en ga weer bouwen en ondernemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s