Met je eigen fiets geld verdienen.

AfbeeldingJe eigen voertuig, je eigen reclamedrager. Het concept lijkt simpel en wordt regelmatig ‘opnieuw uitgevonden’. In de afgelopen jaren hebben we aanbieders gezien die reclame exploiteerden op vrachtauto’s (www.geldopwielen.nl), reclame op je eigen sloep (www.waterbrand.nl) en reclame op je fiets (www.inforide.nl). Toch blijkt keer op keer dat het verzinnen van het business concept makkelijker is dan de daadwerkelijke realisatie. Dat weerhoudt (meestal) jonge ondernemers er niet van om toch de mediawereld te betreden. Betaald Fietsen is zo’n nieuw concept met interessante potentie.

De bedenkers van dit concept zijn in ieder geval ambitieus gestart. De marketing claim zegt voldoende: “Betaald Fietsen richt zich op het creëren van een nieuw marketingmedium waarin uw boodschap, merk of naamsbekendheid verspreid wordt door middel van aanplakborden aan de bagagedragers van fietsen” . In Bergen op Zoom, Nijmegen en Enschede is het bedrijf actief; in maart van dit jaar hebben ze flink wat aandacht in regionale media gehad, maar nu proberen ze een stap verder te komen. Een landelijke uitrol is gepland.

Interessant voor fietsers: tot 19 euro per maand bijverdienen

Als fietsende scholier kun je met BetaaldFietsen tot 19 euro netto per maand (28 dagen) verdienen. Als je net begint verdien je echter iets minder; iedereen begint met €10 in de eerste maand. Daarna loopt je vergoeding snel op naarmate je al voor meedere campagnes gefietst hebt. Maar daarvoor moet je in een maand wel minimaal 100 kilometer gefietst hebben (en dat wordt gecontroleerd door de kilometerteller.

Interessant voor adverteerders: met lage kosten bereik creëren in specifieke doelgroepen

Betaald Fietsen garandeert dat iedere fiets binnen een periode van 28 dagen ten minste 100 kilometer aflegt met de reclameboodschap. Hiertoe is iedere Reclamedrager (Plexiglas constructie waarop uw reclameposter wordt bevestigd) uitgerust met een kilometerteller waarvan de fietser bij aanvang en na afloop van de campagne de kilometerstand (alsmede een foto als bewijs) van moet invoeren op de website.

Omdat het bedrijf de fietsers specifiek kan selecteren op de postcode van hun huisadres en school⁄universiteit kunnen ze ook bewerkstelligen dat de kilometers waarvoor de adverteerder betaalt ook daadwerkelijk in het centrum van de stad of zelfs de wijk naar keuze worden afgelegd. Ze kiezen uitsluitend fietsers die zo’n drie tot vijf kilometer per dag zullen fietsen in en rond de kern van het gebied waarin men wil adverteren.

 

Bron: NABB

Een gedachte over “Met je eigen fiets geld verdienen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s