Webshop?; Net een bedrijf!

AfbeeldingAls je erover denkt om een webshop te beginnen, maak dan een goed businessplan!

Zorg ervoor, dat je een onderscheidend vermogen hebt. Wat maakt jouw bedrijf (webshop) uniek? Waarom moet jouw klant specifiek bij jou zijn? Met andere woorden: Wat is de basis van jouw bestaansrecht?

 
1) Bepaal een scherpe focus
Een scherpe focus op uw productaanbod is de sleutel tot meer online succes. Dat betekent namelijk dat u meer aandacht heeft voor minder. En dus meer tijd en mogelijkheden om wat u doet, goed te doen. 
 
2) Onderscheidend vermogen als specialist
Het is makkelijker om u te onderscheiden als u specialist bent. Als u alles weet over één onderwerp, kunt u zich daar sterk door profileren en heeft u een veel duidelijker boodschap om te communiceren. Maak gebruik van dat specialisme en laat uw autoriteit zien. Gebruik het bijvoorbeeld op sociale media; zoals LinkedIn, Blog, zakelijke Facebook-pagina en Twitter!
 
3) Minder concurrentie en betere resultaten met zoekmachinemarketing
In een niche is er vaak minder concurrentie. Daarnaast kunt u met meer specialistische informatie op uw site veel gerichter inspelen op zoekmachines. Als u van al uw producten goed beeld, relevante eigenschappen en achtergrondinformatie gebruikt, kunnen zoekmachines de inhoud beter op waarde schatten en indexeren. Dat levert een hogere plek op in de resultaten.
 
En als u het succesvol beheren van een webwinkel eenmaal onder de knie heeft, is de stap naar een volgende webwinkel met een niche-dienst of -product zo gezet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s