Reclame maken is opvallen!

eigenhuis-550

 

Reclame maken kan overal tegenwoordig. Doel van reclame-maken is natuurlijk opvallen. Kijk daarom goed naar wie je doelgroep is, wat je wilt bereiken en met welk medium je het beste resultaat haalt. Creativiteit van je uiting kan hiervoor zorgen natuurlijk. Een andere doeltreffende manier van reclame maken is creatief zijn in het soort medium, dat je kiest. Zoals in dit voorbeeld van ‘Landscape Advertising’. Bij-effect is dan vaak, dat je er ook gratis extra free-publicity mee krijgt! 

Miljoenen mensen hebben het inmiddels gezien op RTL4: een gigantische reclameboodschap in het veld, duidelijk zichtbaar vanuit het vliegtuig. Waar computer- en satellietgestuurde landbouwprecisieapparatuur eerder hun werk deden, zagen de kijkers van het programma Eigen Huis en Tuin de presentatoren in de weer met handmaaimachientje en hark. Vervolgens werd vanuit een helikopter het indrukwekkende geheel getoond over vier hectare, ofwel 40.000 vierkante meter: “20 Jaar Eigen Huis & Tuin. Bedankt Praxis”.

In dit goed doordachte plan, zie je vele positieve bij-effecten voor de afzender. Zo is ge-investeerd in de uitvoering en voor dit bedrag, heeft ‘Eigen Huis en Tuin’ erbij gekregen, aandacht in media-land, exposure op TV en positieve beleving bij de (potentiele) doelgroep. Daarnaast is de wijze van reclamemaken in 1 lijn met product, dat ze verkopen en in het kader van MVO is het ook nog eens 100% duurzame reclameboodschap en daarmee onderscheidend, indringend en betaalbaar.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: Als de boodschap is uitgegroeid wordt het gewas geoogst en vindt het zijn weg in de dagelijkse productie van consumentenproducten. Het beschikbaar stellen van land voor reclameboodschappen levert de boer, boven de opbrengst van zijn normale oogst nog eenzelfde opbrengst op. Op deze manier wordt een mogelijk slechte oogst financieel volledig gecompenseerd.

Bron: NABB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s