Historie van Aloude AutoBelettering

AfbeeldingVoertuigreclame

‘Auto’belettering en Reclame op voertuigen bestond al tijdens de Middeleeuwen. Vooraanstaande personen lieten hun koetsen al beschilderen en beletteren met de familienaam of -logo. Vanaf de 19e eeuw werden commerciele uitingen op de voertuigen geschilderd met namen en merken van bedrijven om bekendheid te krijgen in het land. Belettering op bedrijfsauto’s kwam vooral tot bloei vanaf het moment, dat Volkswagen voor de verkoop-promotie van hun bedrijfsbusjes, de auto’s promootte als rijdende reclameborden. Eigenlijk is daarmee Volkswagen de trendsetter en ontwikkelaar geweest van het fenomeen ‘autobelettering’.

Deze belettering werden tot aan de jaren 90 met de hand op de auto’s geschilderd, wat veel tijd kostte en een echt ambacht was.

Afbeelding

Tegenwoordige Autobelettering

De autoreclame van tegenwoordig is veel minder tijdrovend en ambacht. Teksten, logo’s en afbeeldingen worden geprint op zelfklevende folie, die getest is op vliegtuigen. Deze tests waren belangrijk om de duurzaamheid en levensduur te kunnen garanderen. Daarnaast worden tegenwoordig zelfs personen- en bedrijfsauto’s volledig voorzien van folie om bijvoorbeeld een totaal andere basiskleur te krijgen, in plaats van spuiten: zogeheten ‘carwrappen’. Dit kun je bijvoorbeeld toepassen voorafgaand aan voetbal WK/EK om je auto voor de gelegenheid oranje te beplakken, om daarna weer te kunnen verwijderen. Kosten van een moderne autobelettering liggen globaal op zelfde niveau als de investering van 1x plaatsen van een advertentie.

Afbeelding

Afbeelding

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s