Succesvol Social Media voor je bedrijf!

Maak een plan! Weet wat je doet….

Als je voor je bedrijf Social Media wilt gaan inzetten of (en dat is waarschijnlijker!) al lang doet, zorg er dan voor, dat dit volgens een vastgesteld duidelijk beleid gebeurd. Wat post je als bedrijf, waarom, wanneer en vooral hoe. Hoe klein of groot je organisatie ook is, bepaal een strategie, zodat je potentiele klant je snapt en je uitingen kloppen bij je imago en identiteit!! Pas dan kan je investering in tijd, geld en energie renderen.

Zoals alle marketing-activiteiten, kun je met een duidelijke doelstelling en plan je rendement meten, tijdig je mix aanpassen en dus succesvol zijn. Focus leidt tot Succes! 

marketing, strategie, doelgroep, communicatie mix
Marketing Strategie

Doelgroep

Als je hebt vastgesteld dat het gebruik van social media een van je tools moet zijn, stel je eerst je online doelgroep vast! Des te specifieker, des te beter. Wie is deze specifieke groep, wat en waarom zijn zij online en waar voegt jouw organisatie iets toe voor je doelgroep? Kortom, met welk specifiek medium, wijze van communiceren, toonzetting en informatie krijg ik de beste resultaten?

Imago

Daarna bepaal je jouw imago en benoemt deze. Je imago is iets anders (vaak) als je identiteit?

Sharing!

Social Media is vooral bedoeld om te delen en te geven. Het succes lijkt te zijn, dat het voor iedereen toegankelijk is en dat de bezoeker/ klant bepaald, in plaats van (vroeger) de zender.

Ben niet bang om informatie vrij te geven, waar je klant misschien voordeel bij heeft. Juist het gratis geven van informatie, etc. maakt van jouw organisatie een transparante(re) organisatie en je laat zien, dat je een autoriteit bent en niet bang om ‘iets’ af te geven. Je zult zien door te durven ‘loslaten’, je zult ‘krijgen’. Klanten, omzet en dus winst of wellicht in jouw organisatie datgene waar je het eigenlijk allemaal voor doet.

investering, tijd, geld, energie
Verdien model op je investering

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s