Mooi uitgangspunt voor het leven en #ondernemen!

Afbeelding

Als basis voor je onderneming, kan (en moet?) je uitgaan van een paar basisprincipes, zoals Prijs-, Product-, Plaats- en Promotiebeleid! Dat is inmiddels wel helder, toch? Als deze in balans zijn, heb je in ieder geval een stabiele structuur en fundament voor je onderneming.

Daarnaast lijkt het meer en meer van belang, dat je onderneemt vanuit de juiste intentie! Voor je klanten, imago en lange termijn. Onderstaande illustreert mooi, wat mij betreft, wat een goede intentie in kan  houden. Dit kan wat mij betreft voor een ieder gelden, maar zeker ook voor je onderneming:

Kevin Rae gaf een seminar met voor een groep van 500 mensen. Tegen het einde van deze seminar gaf hij de groep de volgende opdracht: Iedereen kreeg een ballon, waarop zij hun naam moesten schrijven. Daarna werden alle 500 ballonnen in een andere ruimte verzameld.

Daarna kregen de mensen 5 minuten om hun eigen ballon te vinden in die kamer. Iedereen ging fanatiek hun eigen ballon zoeken tussen de 500 stuks. Na 5 minuten chaos, had niemand hun ballon gevonden.

Na deze test, stelde hij voor, om de ruimte weer in te gaan en vroeg de deelnemers allemaal 1 ballon te pakken en die te geven aan degene wiens naam op de ballon stond. Binnen de gestelde 5 minuten had iedereen zijn/ haar ballon gevonden.

De spreker gaf daarna aan: ‘Dit is wat er veel gebeurd in de levens van veel mensen; men zoekt fanatiek naar geluk/ succes, maar weet niet altijd waar het is’.

Ons geluk/ succes ligt in die van andere mensen. Durf die ander/je klant het te geven en je KRIJGT die van jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s