Waarom social media niet werkt voor Jouw organisatie? En andere belemmerende overtuigingen!

Afbeelding

Waarom zou je social media gebruiken voor jouw organisatie? 

Levert toch niets op? Past niet bij jouw soort organisatie? Eerder nadelen, dan voordelen. Moeilijk meetbare resultaten? Social Media heeft zijn grootste groei gehad. Social Media zijn weer op zijn retour.

Afijn, je kunt ongetwijfeld, als je geen directe voorstander bent van social media, nog meer argumenten bedenken om er niet te serieus mee aan de slag te gaan voor je organisatie.

Toch is het zo, dat social media (en nog veel meer andere marketing-communicatie instrumenten) steeds belangrijker worden voor je klanten en je eigen organisatie. Immers je klanten zijn er al, als jij als organisatie ervoor kiest om er niet te zijn, mis je die potentiele klant. 

Natuurlijk kan je niet altijd en overal zijn, waar je klanten zijn. Dat moet je niet eens willen. Maar om structureel er niet te zijn, is wellicht niet de oplossing. Je concullega is er wellicht wel!

Daarbij komt, dat voor veel social media niet (direct) betaald hoeft te worden en je hebt contact met je (toekomstige) klanten en doelgroep. Zorg er daarom voor, dat je je snel actie onderneemt en gaat communiceren met je klanten en doelgroep. Onder andere met social media. Investeer in geld en/of tijd, om langzaamaan te leren hoe je deze taal moet gaan spreken.

Bedenk ook hier (of juist hier?), dat je steeds denkt vanuit je klant, die bij alles vraagt: “What’s in it for me?”. Zo wordt je steeds beter in je communicatie met je klant en zal die klant als vanzelf bij jou komen.

DE REACTIES VAN EEN BERICHT, ZIJN DIRECTE TERUGKOPPELING EN CONFRONTATIE VAN JOUW BOODSCHAP:

  • Ik bericht zelden iets, maar krijg ook nooit een reactie of opdracht? Was dat bericht in de essentie, iets waar je je doelgroep ‘echt’ mee verrastte en toevoegde? Of was eigenlijk bedoeld, om je bedrijf/ merk te promoten? Leer om eerst te geven, zodat je daarna als vanzelf gaat krijgen!
  • Wanneer het een echte reclameboodschap is; keiharde sales of aanbieding. Vergeet de respons dan maar, je kweekt geen sympathie. In beste geval gunt je klant je nog een contact, maar groot is het risico, dat de klant stopt met je te ‘volgen’. Weg contact. Je bent je klantcontact volledig kwijt.
  • Berichten, die te persoonlijk van aard zijn, achterwege laten. Je doelgroep is waarschijnlijk niet primair geinteresseerd in het wel en wee van jouw hond. Berichten die iets toevoegen, zijn berichten, waarbij jij beroepsmatig iets deelt met je klant. Positieve extra flow, daarbij is dat je uitstraalt, dat dit zo’n gemeenschappelijke informatie is, dat die gerust gedeeld kan worden. Vaak is dat ook zo.

ONDERSTAANDE BERICHTEN, LEVEREN JE OP TERMIJN ECHT RESULTATEN IN KLANTENCONTACT, ORDERS, BESTELLINGEN, ETC:

  • Je berichten zendt je/ jouw organisatie regelmatig uit die erg gewaardeerd worden. Als je vanuit die basis heel soms ook eist ‘commercieels’ post van je organisatie, wordt dat zelfs geaccepteerd en getolereerd, mits in je iegen stijl en reëel, vanuit de klant gezien.
  •  Je kunt je doelgroep ook via social media situaties oplossen. Als je namelijk weet, dat je doelgroep ook op social media zit, waar jij ook bent, maak ik er dan een actief contactmoment van, in plaats van de telefoon bijvoorbeeld.

 

Zorg er wel net zo als bij al je marketing activiteiten, dat je goed en duidelijk in kaart brengt, wat je doelen zijn, waarom en hoe je die denkt te kunnen halen en op welke momenten dit meetbaar moet kunnen zijn. Pas als je daar een duidelijk antwoord op kunt geven, loont het zich waarschijnlijk om via het pad naar het resultaat te wandelen. Want anders krijg je gelijk uiteindelijk, als je zegt, dat Social Media niets voor jou en je bedrijf is, omdat het bij jou niet werkt!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s