Waan van de dag……?

Veel gehoorde opmerking bij ondernemers (en andere mensen…), is dat men soms het gevoel heeft, ‘geleefd’ te worden en dat de agenda bepaald wordt, door de zaken die dagelijks op hun pad komen.

Wanneer je dit graag anders ziet, is het allereerst goed om te zien, wat je anders zou willen en waarom? Als je dit hebt bepaald, kun je kijken, welke acties dan anders opgelost moeten worden. Natuurlijk is dit anders, dan dat je deed. Je wilt nu ook iets anders bereiken dan voorheen, vandaar dat het goed is om anders te handelen, zodat je wel het gewenste resultaat krijgt, toch? Bij voorkeur onderga je deze metamorfose, met een kritisch persoon naast je, zodat je goed kunt reflecteren en sparren.

 

1. Wat is jouw rol, en wat moet er anders
Doorgrond eerst waarom het gaat zoals het gaat en richt je daarbij vooral eerst op je eigen rol. Daarna pas, ga je kijken naar de rol van je omgeving; medewerkers, klanten, leveranciers, etc.

2. Jouw manier van leidinggeven
Hoe organiseer jij je zaken, hoe communiceer je en wat kan daar aan veranderd worden, zodat je op positieve wijze de feedback krijgt, die je graag hoort/ ziet.

3. Wat vind je ‘echt’ belangrijk, verander en doorbreek daarna patronen en durf ‘los’ te laten.

Je zult zien en merken, dat dit veranderingsproces confronterend is, dat je er een hoop van leert (vooral van jezelf) en na verloop van tijd, prettiger onderneemt en communiceert. Bovendien, zul je al snel de resultaten zien van je eigen metamorfose!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s