#Bewegwijzering: ergernis nr. 4 bij bezoek aan #kantoren en #bedrijfspanden!

Afbeelding

Onlangs publiceerde Facto Online de resultaten van Nationale Ontvangst Barometer 2014 (door Sparq). Hierin staan de resultaten van de grootste ergernissen van bezoekers van kantoren en bedrijven.

Op nummer 4 staat (met 35%) ‘Onduidelijke meldingen en bewegwijzering’!

Doel van de organisaties is ongetwijfeld, om bezoekers van dienst te zijn. Toch blijkt uit dit onderzoek, dat dit vaak niet is gelukt?

Hoe kan dit terwijl de intentie van een organisatie goed is geweest? Reden is vaak, dat bij de implementatie van de bewegwijzering en routingsystemen (te) snel de oplossing wordt gezocht in producten. Bordje hier, aanduiding daar, tekstje zus en plaatje zo. Alles is benoemd en eenduidig; resultaat toch niet goed, zo blijkt!?

Bij het aanbrengen van een bewegwijzerings-systeem of andere signing, is vooral van belang, dat de doelgroep goed in kaart wordt gebracht. Wie is de bezoeker? Wanneer komt die waar en waarom? Met welke aanduidingen ben je de bezoeker echt van dienst? Zet de bezoeker echt centraal, verplaats je in die bezoeker en kijk pas daarna na de invulling van teksten, kleuren, etc.

Wanneer goed in kaart is gebracht, welke items van belang zijn, kun je gaan kijken, hoe dit dan ‘ingevuld’ kan worden. Met welke technieken, vormgeving en producten. Pas dan zul je merken, dat de investering zijn rendement oplevert en je je klant echt helpt met de weg te vinden.

Met deze aanpak en basisgedachte, ben ik ervan overtuigd, dat je ook de andere punten kunt oplossen! Kernpunten bij bewegwijzering, maar ook de andere 9 zijn:

  • onderscheidend vermogen
  • dynamische ontvangst
  • omgevingsfactoren
  • tocht (met emotie) die een klant aflegt van aankomst tot vertrek en alle momenten daartussen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s