#Lichtreclame met #LED en #solar/zonnepanelen

Laatste jaren worden 90% van alle lichtreclames voorzien van een ingebouwd LED-verlichtingssysteem. Vanwege de grote lichtopbrengst en vooral doordat onderhoud ervan veel goedkoper, efficienter en minder vaak nodig is. Daarnaast werd gebruik van LED als verlichting bevorderd, doordat er vanuit de overheid subsidie-mogelijkheden waren.

Hierdoor en door de steeds lagere basisinvestering, ten opzichte van neon of andere verlichtingsbronnen, is 90 tot 95% van alle lichtreclames voorzien van LED-verlichting. 

Afbeelding

Daarnaast zag je de afgelopen jaren (en nog steeds) een toename van de aanschaf van zonnepanelen als energiebron. Door gebruik van deze panelen, ben je in staat -als bedrijf of particulier- om te voorzien in (een deel) van je energie-behoefte.

Gelukkig worden beide zaken steeds meer gecombineerd, zodat je door plaatsing van een zonnepaneel geen externe stroomvoorziening meer nodig hebt, voor je lichtreclame en/ of reclamezuil. Het werkt zeer eenvoudig; overdag als de reclame uit is, laadt de accu van het paneel op door licht. En ’s avonds zorgt de opgebouwde zonne-energie via de accu voor voldoende stroom om de lichtreclame te laten stralen!

Vaak staat een lichtreclame op het dak van het gebouw, zodat de panelen ernaast kunnen worden geplaatst en niemand deze ziet. Wanneer de lichtreclame tegen een gevel is geplaatst, kunnen we panelen evengoed op het dak worden geplaatst en onzichtbaar verbonden met de gevelreclame. Voor een reclamezuil zijn ook altijd oplossingen te vinden, maar je kunt er ook voor kiezen om een reclamezuil te kiezen, met een geintegreerd solar-systeem. Zo kun je actief communiceren, dat jouw organisatie echt bezig met is duurzaamheid en MVO!

Afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s