Digitale Reclameborden, anno 2014!

Afbeelding

Steeds meer verschijnen er digitale reclameborden in plaats van traditionele statische reclamepanelen. Onder andere doordat de investering ervan steeds interessanter wordt, en daarnaast de mogelijkheden enorm! 

Door gebruik van dynamische reclameborden, kun je reclamemaken voor meerdere producten en merken per m2. Het is vervolgens direct ook bij duister zichtbaar, beweegt (en valt daardoor beter/ meer op) en kan digitaal blijven (waardoor geen kostbare vertaling meer gemaakt hoeft te worden naar een sticker). Verder kun je dit ‘bewegende’ reclamebord interactief gebruiken, door direct met je doelgroep te communiceren, via mobiele ‘devices’ en/ of aansluiten via internet. 

LED-schermen voor buiten en/ of binnen


Je ziet de ‘digitale’ reclameborden zowel binnen als buiten. Binnentoepassingen zie je bij bijvoorbeeld tankstations, gemeentehuizen, wachtruimtes in gezondheidszorg en bedrijfsruimtes. Als buitentoepassingen zie je de borden aan invalswegen bij gemeentes, langs de snelwegen, maar ook gevels van bedrijfsgebouwen. Leuke van digitale reclameborden en de ongekende mogelijkheden is, dat je heel anders kunt gaan denken over het uitzenden van je boodschappen. Wie is je doelgroep en waarmee voeg je iets toe aan je boodschap of, hoe zorg je dat de kijker een volgende keer weer gaat kijken naar jouw reclamebord? Zo wordt bijvoorbeeld vaak lokaal nieuws toegevoegd, of wordt er een koppeling gemaakt met Amber Alert. Door goed te kijken, waarmee het reclamebord nog andere functies kan krijgen als een soort van algemene informatie verstrekker, kan je als adverteerder, eigenaar of exploitant meerwaarde cre-eren.  Afbeelding

Verandering

Zoals bij elke verandering, stuit het gebruik van dynamische reclameborden ook op verzet. Zo is de overheid niet altijd voorstander voor gebruik van deze reclameborden. Dit is deels te wijten aan de leveranciers (en gebruikers) zelf. Vooral in de opkomst van dit relatief nieuwe product als buitenreclame, wordt en werden er ook veel ‘slechte’ oplossing geplaatst en verkocht. Bijvoorbeeld schermen met te hoge lichtopbrengst, waardoor ’s nachts de reclame zou verblinden of andere vormen van overlast veroorzaakt.

Wanneer je echter goed naar de mogelijkheden en toepassingen kijkt en een goed verantwoord plan maakt, met gebruik van een scherm en rekening houdt met omgeving, investering, terugverdientijd en mogelijkheden als geheel, kan het resultaat alleen maar winst zijn.

Gemeentes die voor deze buitentoepassingen altijd goedkeuring moeten geven in de vorm van een vergunning. Welstandcommissies zullen dan in praktijk (bijna) altijd positief adviseren.Afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s