Route Signing….

AfbeeldingRoute Signing is eigenlijk de Engelse vertaling van Bewegwijzering.

Wat is dat dan? Het maken en plaatsen van bordjes ter verwijzing naar de locatie of ruimte. Welke locaties en ruimten moeten dan worden benoemd en waar? 

Snel neigt men naar een rondje door of om het gebouw te lopen en te zien, waar een bordje geplaatst kan worden. Aantallen opnemen en bepalen van de tekst, kleur en lettertype. Vaak blijkt -in praktijk en onlangs gepubliceerd onderzoek-, dat het ondanks de energie en investering, toch niet als positief wordt gezien door de klant/ bezoeker. 

De reden schuilt in het feit, dat teveel werd geredeneerd vanuit de leverancier en de klant. En te weinig vanuit de basis-doelstelling: Waarmee help je met de bewegwijzering de bezoeker/klant? Als je je verplaatst in de klant en denkt en beweegt als de klant en dan met ‘vreemde’ ogen de ronde loopt, kom je al snel tot de ontdekking, dat er misschien minder bordjes en teksten een hoop duidelijkheid verschaft. Geef aan, waar je de klant echt mee informeert en laat de rest achterwege. Als je je bezoeker de weg wilt wijzen naar het toilet, hoeft die op dat moment niet een heel overzicht te hebben van het gebouw en alle etages. 

Belangrijk vooral is probeer minimaal -maar wel duidelijk- te informeren; ‘less is more!’ en denk (ook hierbij) vanuit de klant!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s