Maken van een reclameplan!

Wanneer er een vorm van reclame toegepast gaat worden voor je organisatie, is het goed om ervoor te zorgen, dat je eerst gaat vaststellen waaraan de reclame moet voldoen. Op deze manier dwing je jezelf om na te denken over het belang, het grote geheel.

Vervolgens kun je gaan kijken naar de juiste manier van ‘invullen’, met welke instrumenten, producten, tools, etc.

Voor het plaatsen van een lichtreclame bijvoorbeeld, kun je dit doen, door goed te formuleren waarom de lichtreclame geplaatst moet worden? Op welke plaats is die het beste? Moet de lichtreclame wel de hele nacht aanblijven? Hoe ziet het pand eruit? Is de uitstraling van het gebouw, na plaatsing, nog net zo goed of liever nog verbeterd? Wanneer je hier positieve antwoorden op hebt, zul je zien, dat het resultaat en de uitvoering zich als vanzelf aan het cre-eren is.

Vervolgens kun je dit concept (laten) visualiseren om eventuele details aan te passen en het tot een concreet plan uit te werken en (laten) vertalen in een werkschema en definities.

Ook voor de aanvraag van een reclamevergunning, zul je zien, dat juist de motivatie voor de uitvoering en belang van omgevingsfactoren, doorslaggevend zijn voor een Welstandscommissie om een positief advies te geven.

Zo was bijvoorbeeld de opdracht van Uitgeverij Malmberg, om een reclame-uiting te maken voor de locatie Den Bosch. Malmberg vestigde zich in het pand Het Kabinet, dat ontworpen is door Architect Marius van den Wildenberg. Van groot belang was natuurlijk, dat de uitstraling van het gebouw en de oorspronkelijke bedoelingen maximaal behouden bleven en de plaatsing van de naam werd goedgekeurd door de architect zelf. Malmberg zelf wilde, dat haar identiteit op passende wijze samen kwam op de voorgevel. Het resultaat was om een strategische plek te bepalen, maatvoering en uitvoering, zodanig dat de twee werelden samen 1 nieuwe werd.

Nadat er diverse plannen werden uitgewerkt en alle mogelijkheden waren bekeken, inclusief varianten met dynamische reclameborden, werd er een keuze gemaakt. Juist ook varianten bekijken, die het zeker nooit moeten worden, levert ook iets op.

Uiteindelijk werd het plan goedgekeurd door de Gemeente, waarbij het eindresultaat in ‘balans’ is en daarmee tijdloos.

Afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s