#Oorbescherming

Slecht horen….

Afbeelding

Slecht horen met als oorzaak lawaai, is tegenwoodig een van de meest voorkomende ziekten als gevolg van arbeid. Vaak kan dit leiden tot vervelende consequenties op medisch en maatschappelijk niveau. Vandaar dat bescherming tegen lawaai van groot belang is ter voorkoming van slechthorendheid. 

Het is van belang en zelfs verplicht om je te oren te beschermen tegen lawaai, of dit nu als herrie of als herrie wordt waargenomen. Het gaat om het bloot staan aan geluid boven een bepaald niveau. Dit niveau is natuurlijk te meten en vast te stellen, maar je kunt dit ook zelf en zonder meetapparatuur; Wanneer je geen gesprek meer kunt voeren zonder stemverheffing binnen een afstand van een meter, moet je je oren beschermen tegen dit omgevingsgeluid. 

Er zijn twee soorten oorbeschermingsmiddelen:

  • Gehoorkappen, die lijken op koptelefoons. 
  • Oordopjes, die je wel ziet bij popconcerten, e.d.

Afbeelding

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s