Carwrappen in plaats van een auto spuiten!

Car wrappen is het voorzien van een auto, met folie. Met deze buitenkwaliteit folie, kun je je auto makkelijk (tijdelijk) een andere kleur geven, of voorzien van een opdruk, zodat het lijkt alsof de auto helemaal vol staat met druppels, bladeren, enz.
Afbeelding

In de praktijk…..

Vroeger werd een auto gespoten, als je die in een andere kleur wilde hebben, of als je er reclame op wilde hebben van je bedrijf of merk. Al sinds een jaar of 25 inmiddels worden logo’s en teksten op auto’s geplakt met folie. Waar het eerst alleen teksten en logo’s betrof, heeft dat de laatste jaren meer en meer plaatsgemaakt voor volledig full-colour afbeeldingen en foto’s. Voordeel is, dat productiekosten veel lager zijn, dan in plaats van met de hand schilderen/spuiten. En dat de restwaarde van het voertuig beter blijft.

Afbeelding

Wanneer je bijvoorbeeld een bedrijfsauto gaat leasen, kan het zijn, dat de auto een betere waarde blijft houden (en dus een lagere lease-premie), wanneer je deze in zilvergrijs of wit besteld. Terwijl je misschien liever een minder courante kleur wilt. Het is dan een prima oplossing (voor jou en voor de leasemaatschappij) als je toch de witte versie besteld en dan in de gewenste kleur laat beplakken.

Afbeelding

Daarnaast zie je veelal bij de luxere auto’s, dat deze bijvoorbeeld in dezelfde kleur worden beplakt, maar dan in matte uitvoering. Bij verkoop, kan de folie relatief eenvoudig worden verwijderd en komt de onbeschadigde autolak als nieuw tevoorschijn!

In deze periode -van WK-voetbal– zijn er ook bedrijven en organisaties, die hun wagenpark bijvoorbeeld omtoveren in een oranje kleur! Na de festiviteiten zijn ze weer ‘terug’ in de originele (huis)kleur.

Afbeelding

Afbeelding

Een gedachte over “Carwrappen in plaats van een auto spuiten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s