Steeds meer digitale #reclameborden!

Image

Waar de aantallen verkochte lichtreclames enorm zijn afgenomen de afgelopen jaren, zie je wel steeds meer digitale reclameborden!

Zoals de ontwikkeling van televisie veranderd naar flatscreen tot en met de huidige HD-schermen, ontwikkelen de digitale reclameborden zich ook in rap tempo. Enkele jaren geleden, was de meest voorkomende vorm van digital signing, nog de zgn. lichtkranten. De ‘bakken’ met vaak rode digitale cijfers en letters. Daarna kwamen er schermen voor buiten, die wat meer kleuren konden weergeven en tegenwoordig zie je als steeds meer perfect uitlichtende volledig digitale beeldschermen.

Image

Net zoals alle digitale toepassingen ontwikkelen de technische mogelijkheden omgekeerd evenredig met de investering. Je koopt ieder jaar een beter scherm met meer mogelijkheden voor minder geld.

Voordelen van dit soort reclameborden, is dat je als gebruiker veel meer en/of andere uitingen kunt laten zien, zonder variabele kosten of inhuur van materieel en mankracht.

Toepassingen van dit soort borden, zie je al bij veel voetbal- en andere sportvelden, of op grote masten langs de snelwegen. Maar ook particuliere instellingen, kunnen binnen 1 format themareclame afwisselen met actiereclame. Verder kun je je investering verhuren aan derden of inzetten voor algemeen belang.

Wanneer je goed nadenkt over je klanten, doelgroep en eigen bedrijfsdoelstellingen, kun je dit item zelfs inzetten om directe interactie te realiseren met je doelgroep en op het moment, dat je klant in de buurt is, met hen communiceren. Er zijn legio mogelijkheden, zo kun je variëren met statische beelden in full-colour tot en met actief met je (potentiële) klanten bezig zijn. Voorbeelden hiervan zijn Augmented Reality, waarvan hieronder een leuk voorbeeld:

 

Om serieus om te gaan met dit medium is wel zaak, dat je goed nadenkt over de content en klantencommunicatie, frequentie en tijdsduur van weergaves, etc. Wanneer dit in balans is, goed doordacht en rekening houdend met infrastructuur en andere omgevingsfactoren, zal hiervoor ook sneller een positief advies van Welstand worden vergeven.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s