Het nieuwe Verkopen!

Het spel van ‘verkopen’ van je diensten of producten is de laatste jaren enorm veranderd.

Op alle gebied en branches zijn er denk ik zaken essentieel veranderd ten opzichte van de laatste jaren van 20e eeuw, om maar eens iets te noemen. Op een gegeven moment, was je als organisatie redelijk vooruitstrevend bezig, als je ging communiceren, wat je Unieke Verkoop Argument (USP). Zo zorgde je voor je klanten en medewerkers ervoor, dat je duidelijk kon uitdragen, waarom de klant bij jouw organisatie moest zijn, in plaats van bij de concurrent.

Nu is inmiddels wel duidelijk, dat het gaat om je Unieke Inkoop Argument: gezien vanuit de klant! Zogenaamde UBR (Unique Buying Reason). Anders gezegd, denk vanuit de klant; die vraagt zich continue af: ‘What’s in it for me?’ Wanneer je daar een duidelijk antwoord op hebt als aanbieder/leverancier, ben je automatisch de beste partij voor je klant.

Zo ook, een bijzondere relatie/opdrachtgever Activ Vastgoed/Bouwmanagement. Deze specialist in bedrijfsvastgoed past dit concept van UBR al jaren succesvol toe. Het idee en concept is eigenlijk erg simpel. Zij zijn continue in contact met vastgoedpartijen, huurders, verhuurders, etc. om te kijken waar zij zich kunnen verbeteren, met betrekking tot de huisvesting. Een potentiele huurklant, die gaat verhuizen, wordt geholpen om te kijken naar alle belangrijke facetten, zoals inrichting, exterieur en vooral met welke aanpassingen, kan het nieuwe bedrijfspand volledig aansluiten bij de behoeften van de klant!

Klik hier voor een filmpje met uitleg over een Activ-project!

Zo zorgt Activ, dat de klant volledig deelt in de kennis, die Activ in huis heeft. Vervolgens zorgt Activ voor een echte inventarisatie met en voor de klant. De klant heeft hiermee een partner die op alle fronten meedenkt, met betrekking tot een mogelijke verhuizing. Vanuit die positie is er nauwelijks meer sprake van een klant/verkopers-relatie; het wordt eigenlijk een gelijkwaardige situatie met twee partners, die samen naar een doel toewerken.

Volgens mij is dat Helpen Inkopen en echte betrokkenheid bij je klanten, De Ultieme manier om iets toe te voegen aan je bedrijf, je klanten en je werk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s