#Reclameborden…. Daar zit een luchtje aan!

Image

In Japan is sinds afgelopen jaar een nieuw lokkertje ontwikkeld, om de aandacht te trekken van het publiek. Normaal gesproken is een reclamebord bedoeld om de aandacht te trekken. Maar hoe val je nog op met je reclamebord of lichtreclame, als er om je hen nog 100 reclameborden staan?

Daar is in Japan iets op bedacht: Reclameborden met geur! Een reclamebord bijvoorbeeld van Douwe Egberts, dat ook echt naar verse koffie ruikt. Of een reclamebord van Bakker Bart, dat naar de baklucht van broodjes ruikt! Idee is natuurlijk wel leuk en in de essentie herkenbaar. Het is al lang niet meer nieuw, dat in een supermarkt bij de broodafdeling kunstmatig ‘versgebakken brood’-lucht verspreid wordt. Maar of dit werkt is maar de vraag, want voor veel merken en producten is de toevoeging van geur niet een argument; welke geur moet er dan bij Michelin autobanden of een kledingmerk? Daarnaast is de vraag, hoe dit werkt als ieder bord een eigen geur verspreidt?

Image

Feit blijft, dat het goed is om kritisch te blijven en vernieuwend te zijn. Het zal wel niet dé nieuwe run op reclamemaken worden, maar voor sommige merken en bedrijven lijkt het me supergaaf om hier mee aan de slag te gaan, toch?

Hoe is de werking van een geurend reclamebord?

In de hoeken van de reclameborden, worden ventilatoren ingebouwd, die een geur over de voorzijde van het bord blazen.

Bron: RTL

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s