Hoe #veilig zijn veilige #machines eigenlijk?

Image

Als bedrijf moet je machines en apparaten kopen en gebruiken die veilig zijn in gebruik!

Dat is natuurlijk ook logisch, omdat je je medewerkers er veilig mee wil laten werken. Het voorkomen van een ongeval is natuurlijk van grootste belang voor je medewerker, maar ook voor je organisatie. Naast bijkomende verlies van productie-capaciteit is er vaak ook materiële schade natuurlijk.

Image

Veilig gebruiken van machines begint natuurlijk met de aanschaf en onderhoud van de machine. Daarnaast is van belang, dat de medewerker is opgeleid om met de betreffende machine te werken en indien nodig nog specifieke training en uitleg krijgt over dit specifieke apparaat van bijvoorbeeld de leverancier bij aanschaf.

Daarbij moet de werkgever zorgen, voor de juiste randvoorwaarden, zoals machineveiligheid bij gebruik, juiste aanduidingen en beschikbaar stellen van spullen als Persoonlijke BeschermingsMiddelen, nodig om veilig met de machines te werken. Ook is een taak van de werkgever, dat als het toch mis gaat, dat er dan EHBO-spullen en een BHV-er zijn om de schade zoveel mogelijk te beperken. 

Als je dit niet goed hebt georganiseerd als werkgever, kun je zelfs aansprakelijk gesteld worden voor de schade. Het is dus enorm van belang om hier zorgvuldig mee om te gaan. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s