Ondernemen 2.0

Ondernemen in de nieuwe tijd!

download (2)Overal om je heen zie je bedrijven stoppen, failliet gaan of klagen en het moeilijk hebben. Aan de andere kant zie je toch ook bedrijven die succesvol zijn?! Natuurlijk een paar uitschieters als Samsung, Apple, etc. Maar ook op landelijk niveau zijn er ook bedrijven die ‘gewoon’ goed gaan.

Bedrijven waar het wat minder gaat, daar zie je vaak ook dingen die niet opgepakt worden en zijn, zoals social media en digitalisering. Ongetwijfeld zijn daar ook nog argumenten voor, waarom die zaken voor hen niet werkt…….?!

 

Toch waren die ondernemers in het verleden ongetwijfeld anders met hun bedrijf begonnen. Ze moeten toch toen, vanuit kansen zien hebben gehandeld, bedenk ik me dan. Waar en wanneer is het dan mis gegaan, denk ik dan?

Als je naar een bedrijf kijkt -als buitenstaander- moet je kunnen zien, wat bestaansrecht is van die onderneming. Vanuit een ondernemer, moet die volgens mij kijken, waarom de klant nu echt bij jouw bedrijf moet zijn. Wat voeg jij toe? Producten en diensten leveren zoals in de ‘oude’ economie bestaat niet meer. Dat doen ‘we’ wel via internet en de benodigde informatie daarover vind ik ook daar. Waarom moet ik dan toch bij de ondernemer zijn met die fysieke winkel?

 

Sommige ondernemingen spelen daar wél goed op in. Zij kijken naar de toegevoegde waarde van hun organisatie voor hun klant. Zij stellen zichzelf de vraag: Waarin kan ik iets betekenen voor mijn klant? Zo heeft mijn zakelijke relatie een bedrijf in kantoorinrichting. Daar zijn er vele van, zowel op internet als fysieke winkels. Onderscheidend vermogen en echte toegevoegde waarde zit hem in het feit, dat dit bedrijf AtmR (de naam zegt het al: Advies tot en met Realisatie) de klant namelijk exact laat bepalen, wat de wensen zijn. Zo kun je klant zijn, enkel voor advies; je betaald een vooraf besproken tarief voor datgene je wenst af te nemen.

images (3)

 

 

 

 

 

Wanneer je de tools en mogelijkheden in huis hebt om verder het traject zelf af te ronden, is dat prima. Als je denkt, dat je met AtmR verder wilt, laat je ze zoveel doen, als dat je zelf wenst. Eventueel tot en met levering of productie van interieur aan toe.

images (5)

Zo bepaal je als klant hoever je wilt gaan met de samenwerking en niet de leverancier. Dat is volgens mij de wijze waarop je prima kunt ondernemen in deze Nieuwe Tijd en succesvol kunt zijn en blijven, zelfs (of juist) bij B2B.

download (1)

 

 

 

 

 

 

 

Een andere relatie, bemiddelt in vastgoed en verdiend door vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Deze partij onderkent, dat zijn opdrachtgever, waarvoor hij een locatie moet zoeken, wellicht minder thuis is in de vastgoedwereld. Met dit als uitgangspunt, gaat deze dienstverlener Activ gerichte vragen stellen over de echte wensen en behoeften. Op basis van de antwoorden hierop, wordt een selectie gemaakt van gebouwen die hieraan kunnen gaan voldoen. Op het moment, dat ze nu leegstaan, voldoen ze namelijk -nog- niet! Voor de klant wordt vervolgens een top3 van gebouwen uitgewerkt om zo te maken, dat de gebouwen wel voldoen qua exterieur en interieur.

download

 

 

 

 

 

 

Bij de presentatie van deze top3 voldoen ze allemaal aan het eisen en wensenpakket, want er is overal antwoord gegeven op de eisen zoals gesteld. Zo zorgt Activ voor presentaties in 3D van de situatie zoals die zou kunnen gaan worden voor de buitenkant en het interieur; de klant ziet dus het pand al in gebruik met zijn eigen mensen. Drie partijen zijn nu blij; de tussenpersoon, de gebruiker en de eigenaar van het gebouw. Zelfs in een wat mindere periode voor bedrijfshuisvesting is dit bedrijf dus wel succesvol!

Denken en handelen vanuit de klant: Dat is volgens mij ‘Ondernemen 2.0’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s