Marketing en Promotie niet nodig voor de #bouw?

Image

Van oudsher is het imago van de bouwsector is vooral ‘stabiel’, ‘solide’ en ‘behoudend’.

Dat is op zich begrijpelijk en ook wenselijk in sommige opzichten natuurlijk. Uit onderzoek blijkt echter ook, dat deze sector -meer dan andere- te lang achterblijft op gebied van marketing en promotie.

In grote lijnen zijn de bouw- en aannemingsbedrijven meer bezig met prijzen, techniek en eigen organisatie, dan met klanten en diens wensen. Ook is op het gebied van (vernieuwende) promotie veel te verbeteren. Uit cijfers blijkt verder dat deze groep bedrijven 5x zoveel uitgeven aan algemene leiding en bedrijfsorganisatie, dan aan marketing en promotie.

Image

Hoe pas je dit dan toe in de bouwsector?

Zoals bij alle andere organisaties, begint het bij het vaststellen van je doelgroep en die in kaart brengen. Wanneer dat is vastgesteld, kun je verder gaan doelstellingen gaan bepalen voor je organisatie en vanuit je doelgroep gaan kijken, naar wat jij als bedrijf kunt toevoegen aan de wensen van je klant. Waarmee kun jij helpen en bijdragen? Met welke communicatie, met welke diensten, met welke informatie en op welke wijze dan? Marketing bedrijven is datgene doen, waardoor je meer en beter kunt verkopen. Denken vanuit de klant is dan de basis!

Image

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s