#Gevelreclame

Veel geld kan er verdient worden, door het plaatsen van reclame van een andere organisatie, op uw eigen gevel.

Wanneer je bedrijfspand op een zichtlocatie is gelegen, spreekt het voor zich, dat een andere partij er geld voor over heeft om uw gevel te gebruiken voor haar exposure.

Natuurlijk gebruiken gebruiken bedrijven sowieso vaak hun eigen gevel om gevelreclame op te plaatsen. Dit kan dan in de vorm van een lichtreclame, gevelreclame of zoals tegenwoordig veel gebeurd, met een spandoek gespannen in een frame. Deze gevelbanners worden toepast door makelaars, bouwbedrijven of aan een gevel voor actie- of themareclame.

offerte_gevelreclame_1

Gemeenten en andere overheden houden wel toezicht op het plaatsen ervan, hoewel een reclamevergunning niet meer bestaat in bijna alle Gemeenten van Nederland.

offerte_gevelbanner_2

Gevelreclame wordt primair natuurlijk toegepast door bedrijven en organisaties om aandacht te trekken en/of de identiteit en bedrijfsnaam te laten zien. Hiermee zorg je er als bedrijf voor, dat je herkenbaar bent voor je bezoekers en daarnaast voor merk-penetratie. Vaak kiest een organisatie ervoor, om ook ’s avonds zichtbaar te zijn in de vorm van lichtreclame.

offerte_lichtreclame_1

Spandoeken

Spandoeken worden laatste jaren enorm veel gebruikt voor verschillende toepassingen, omdat de mogelijkheden onuitputtelijk lijken. Daarbij komt, dat de tarieven tot de bodem zijn gezakt en daarmee gelukkig wel de omloopsnelheid evenredig is toegenomen. Zo worden deze doeken geprint en daarna gebruikt en verwerkt:

  • als canvasdoeken, gespannen op een houten frame voor in- en exterieur
  • als geveldoeken, voor makelaars om een pand onder te aandacht te brengen
  • als bouwborden, voor bouwbedrijven om aan te geven welk project en door wie gebouwd wordt
  • als steigerdoeken, om reclame op te maken of een afbeelding te laten zien
  • als gevelbekleding, ter maskering
  • enz.

offerte_gevelreclame_2

Reclamevergunning bij gevelreclame?

In het verleden en in sommige gevallen nog steeds, is een reclamevergunning nodig voor het plaatsen van een gevelreclame. Een aanvraag wordt dan getoetst aan ‘redelijke eisen’ van Welstand. Indien dit op alle fronten is getoetst en wordt goedgekeurd, adviseert de Welstandscommissie positief aan Burgemeester en Wethouders, die vervolgens -in prinicpe- de vergunning verleend.

Tegenwoordig is veelal geen vergunning meer nodig. In de gevallen, dat wel een vergunning nodig blijkt te zijn, wordt dit een bouwvergunning.

gevelreclamespecialist

Indien geen vergunning nodig is, kun je in principe datgene je van plan bent, gewoon laten plaatsen. Wel is aan te raden om het vooraf zelf -of door je leverancier- te laten toetsen aan de richtlijnen zoals je Gemeente dit voorschrijft. Je loopt anders het risico, dat bij klachten uit de buurt of door een oplettende ambtenaar, de Gemeente je aanschrijft over de geplaatste gevelreclame. Ze kunnen zich namelijk achteraf beroepen op het Handhavingsbeleid. Dit houdt in, dat als je een gevelreclame zonder vergunning hebt geplaatst, de Gemeente het kan toetsen aan de richtlijnen. Als de gevelreclame daar niet aan voldoet of als er gegronde klachten zijn , danwel niet aan redelijke eisen van Welstand voldoet, kan de Gemeente op grond daarvan eisen, dat het reclamebord of gevelreclame aangepast of verwijderd wordt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s