Wat is jouw social media strategie?

Social Media zijn die online middelen, waar je als organisatie gebruik van kunt (/moet) maken om te communiceren met je doelgroep.

Hier moet je van je laten horen of in ieder geval aanwezig zijn als men je zoekt! Vergelijk het maar met het telefoonboek van vroeger, of je er nu voor koos om dik of gewoon afgedrukt te willen worden, je moest er in staan om gevonden te kunnen worden.

logos-social-media-300x162

Ieder sociaal medium heeft zijn/haar specifieke DNA en gebruikers. Kijk eerst naar je eigen organisatie en bepaal hoe jouw doelgroep eruit ziet en welke social media daar het beste bij passen.

Wanneer je weet welke mix van social media het beste past bij jouw organisatie stel dan vast binnen welke strategie de berichten gepost moeten gaan worden. Wat is de rode draad, waar moeten de berichten aan voldoen, hoe vaak wil je posten en waarom? Afijn, wanneer je hier antwoorden hebt gegeven, kun je aan de slag (zelf of uitbesteed). Op deze manier heb je je social media draaiboek klaar.

Vervolgens stel je vast op welke momenten je welke doelen behaald wilt hebben en wanneer je dit gaat meten.

Bedenk, dat -zoals bij vele manieren van jezelf of je organisatie promoten- het een tijd duurt voor je wordt opgemerkt door de doelgroep. Je bent nl. niet de enige. Wanneer je een bestickerde auto laat rondrijden, wordt die ook niet direct de eerste dag door iedereen opgemerkt. Zo ook voor een reclamespot op TV.

Heb geduld, ga door met plaatsen van berichten, zorg dat je langzaamaan beter wordt en meer respons krijgt en voeg deze activiteit toe aan de je marketing-communicatiemix!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s