#Reclamebeleid in Gemeente #Nijmegen!

Ten aanzien van het reclamebeleid van Gemeente Nijmegen lijkt me dit uitgangspunt zeer nuttig en constructief. In veel Gemeentes in Nederland (gelukkig niet allemaal natuurlijk) kom ik ook heel andere uitgangspunten en motivaties tegen. Langzaamaan zie je stap voor stap, dat Gemeentes en Welstandscommissies beter naar de argumenten luisteren van de aanvrager; die moeten er natuurlijk wel zijn.

945939_494039147341286_860286037_n

Zo ontwikkelde de Gemeente Staphorst zelfs een reclamezuil met een dynamisch reclamebord als gevolg van verschillende ondernemers, die hiervoor zelf een vergunning aanvroegen. Naast deze aanvragen af te wijzen, gingen ze als Gemeente de dialoog aan met deze ondernemers om een plan uit te werken. Hierin werden alle wensen geinventarisseerd van de partijen en zo naar 1 oplossing gewerkt. De Gemeente faciliteerde en werd eigenaar van de zuil met bewegend reclamebord en de ondernemers werden gebruiker en huurder van de exploitatieruimte.

Gemeente Waalwijk hielp door naast een aanvraag af te wijzen mee, om binnen de wettelijke mogelijkheden toch een reclamebord te kunnen plaatsen. Zodanig, dat het ook nog een publiekelijke functie kreeg. Op deze manier was opdrachtgever, Gemeente, maar vooral de inwoners van Waalwijk blij met de ontwikkeling.

De ultieme manier van samenwerken en synergie!

Wanneer je als investeerder van een digitaal reclamebord, goed nadenkt over de echte doelstelling van je ‘uitzendingen’, kom je waarschijnlijk tot de conclusie, dat je daarmee een positief gevoel wilt cre-eren bij je doelgroep? Dit kun je vaak al bereiken door gebruik te maken van de mogelijkheden van het bord en dus internet. Stel je scherm ‘open’ voor actualiteiten en vergroot daarmee de attentiewaarde van je bezoek. Publiceer daarom ook over lokale festiviteiten, Gemeentelijke informatie, maar ook content van hulpdiensten, zoals Veiligheidsregio, 112 en/of Amber Alert.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s