#Reclame bij of op uw pand!

Reclamevergunning of Omgevingsvergunning?

In veel Gemeentes is het niet meer nodig om een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van een gevel- of lichtreclame. In het kader van versoepeling van wetgeving en bureaucratie, is vaak geen vergunning meer nodig. Wel is en blijft van belang, dat de uiting voldoet aan redelijke eisen van welstand.

385517_197088473703023_1956268730_n

Wat zijn die redelijke eisen? Eigenlijk is dat even simpel als ingewikkeld; kijk met een onbevooroordeelde specialist naar de situatie en vooral als geheel. Daarmee bedoel ik, kijk naar je pand als onderdeel van de omgeving. Probeer te kijken naar het pand of de situatie vanuit de bril van je publiek. Wanneer je aspecten als architectuur, kleur- en materiaalgebruik en omgeving in balans krijgt met de reclame, dan is de kans groot, dat het geheel in balans is en daarmee voldoet aan ‘Redelijke eisen van Welstand’.

Zo geldt dit zelfs voor retailorganisaties, die overal in andere panden gehuisvest zijn, toch moet de identiteit gelijk zijn en samen met de voorgevel eenzelfde uitstraling opleveren.

Kijk dus goed welke voorwaarden jouw Gemeente stelt, of een reclamevergunning, omgevingsvergunning of bouwvergunning ?

Indien geen vergunning nodig is, zorg dan evengoed, dat je een evenwichtige en duurzame reclame aanbrengt, die past bij je doelgroep, locatie en identiteit. Als je dit namelijk niet (goed) doet, kan een ‘vergunningsvrije’ Gemeente bijna altijd gebruik maken van het Handhavingsbeleid en eisen, dat de reclame alsnog verwijderd/aangepast wordt.

Voor vragen of advies neem gerust contact op voor advies!

387406_197087553703115_984317715_n

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s